SAMSUN (AA) - Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Procter-Gamble tarafından oluşturulan Olimpik Anneler Hareketi üyeleri, Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

"Çocuklar Sporla Büyüyor" projesinin tanıtımı için Samsun’a gelen Olimpik Anneler Hareketi üyeleri, Vali Şahin'i makamında ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

Procter-Gamble Türkiye Genel Müdürü Tankut Turnaoğlu, sporun birçok faydasına rağmen Türkiye'de çocukların spor yapma oranının oldukça düşük olduğunu söyledi.

Sadece 10 çocuktan birinin düzenli ve bilinçli şekilde spor yaptığını belirten Turnaoğlu, "Olimpik Anneler’in ortak hedefi, Türkiye'de çocuklarını sporla büyüten anne sayısını artırmaktır. Olimpik Anneler Hareketi'nin misyonu, sporun çocukların hayatına kattığı fiziksel ve mental yararların sözcülüğünü yaparak sosyal farkındalık oluşturmak ve anneleri çocuklarını sporla büyütmeleri için teşvik etmektir" dedi. 

Samsun Valisi İbrahim Şahin ise Samsun'un bir sürü sıfatlarla anıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Samsun, ilkadım şehri olarak, sağlık kenti olarak, eğitim kenti olarak, liman kenti olarak ve başbakanımızın isimlendirdiği meşale kenti olarak anılmaktadır. Ama aynı zamanda bir spor kentidir. Spor kenti olmasının nedeni iki dönemdir Gençlik ve Spor Bakanlarımızın Samsunlu olmasıdır. İlimizde spor tesislerinin yapılması adına çok ciddi adımlar atılmıştır. Samsun 2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapacaktır. Bu olimpiyat Türkiye Cumhuriyeti tarihinde olimpiyatlar kapsamında düzenlenen en geniş katılımlı bir spor etkinliği olacaktır."

2017 Olimpiyatlarında Samsun'a spor yapmak üzere işitme engelli insanlar, ilgili spor adamları, medya mensupları ve bu olimpiyatları izlemek ya da turistik gezilerini yapmak üzere yüzbinlerce insan geleceğine işaret eden Şahin, "Bunların o ana kadarki ihtiyaçlarını en iyi şekilde giderebilmek için gerek yazılımı, gerek donanımı onların ve Samsun'un hizmetine nasıl sunarız diye bunlarla ilgili bir çalışmalar yapmaktayız. Aynı zamanda Samsun’da 2017 yılında yapılacak olan Deaflympics İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesi dünyanın gelişmiş şehirlerinin yaptığı Smart City (Akıllı Sosyal Şehir) çalışmalarının bir uygulamasını, bir altyapısını 2017 yılına kadar bizim şehrimizde de hazırlayabilmek için gayret göstermekteyiz" diye konuştu.