Talasemi ve Lösemiler Derneği Başkanı Faruk Başdemir “İki bin saatlik süreç içerisinde 20 bin’in üzerinde öğrenciye ulaştık” dedi.
Talasemi ve Lösemililer Derneği, dernek üyeleri ve hasta yakınları ile kahvaltıda biraraya geldi.
Kahvaltıda bir konuşma yapan Talasemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir “Talasemi ve Lösemiler Derneğimiz 2014 yılı içerisinde İçişleri Bakanlığının Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından Talasemiye dur diyelim projemiz kabul edilmiş, bunun karşılığında 15 Eylül itibariyle de projemizin okulumuzdaki faaliyeti başlamıştır” dedi.
Derneğin projeleri hakkında bilgi veren Başdemir, “Aşağı yukarı 3 aylık bir dönem içerisinde tüm okullarımızda, 8 kişilik bir ekibimizle okullarımızda talasemiye dur diyelim projemizin konferansı verildi. Tabi ki bu süreç içerisinde iki bin saatlik süreç içerisinde 20 bin üzerinde öğrenciye ulaşmış olduk. Büyük bir başarıdır. Biliyorsunuz talasemi kan hastalığı Kayseri’de riskli bir bölge olduğu için genetik bir kan hastalığıdır. Riskli bir bölge olduğu için talasemi merkezi var. Bu merkezin daha iyi çalışabilmesi için insanların talasemiyi bilmesi gerekiyor. Bizde bunun eğitimden geçtiğini düşünerek tüm okullarımızda gençlerimize lise dengi okullarda talasemiyi anlattık. Ekibimiz yoruldu, çok koşturdu, çok çalıştı. Bizde bugün kısmet olursa projemizin 31 Aralık da bitmesi hasebiyle burada toplandık. Son değerlendirmelerimizi yapacağız. Bugüne kadar yapmış olduğumuz eğitimin değerlendirmesini yapacağız. Burada toplanan komitelerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz, temsilci kardeşlerimiz bugün burada toplanacaklar yaptığımız çalışmaları kendilerine anlatacağız. Yani 3 aylık süreç içerisinde neler yaptık, ne gibi sonuçlar elde ettik bunları tüm üyelerimize temsilcilerimize anlatacağız. Kahvaltı yapıp sohbet edeceğiz, hem de 2015 yılında yapmak istediğimiz hedefimizi belirleyeceğiz. Bu toplantı bizim için verimli bir toplantı inşallah verimli geçecektir” ifadelerini kullandı.