Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu’na yapılan saldırının ardından Beşiktaş cephesinden ilk açıklama siyah-beyazlı takımın ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi’den geldi. Çebi, Emre’ye “geçmiş olsun” derken, isim vermeden uyardığı Fenerbahçe kaptanına “Sahadaki hareketlerinize, dilinize hakim olun. İnsanları tahrik etmeyin” dedi.
İzmir Bornova’da Beşiktaş’ın merhum başkanı Süleyman Seba’nın heykelini açan Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Kaptanı Emre Belözoğlu’na yapılan saldırıyı kınadı. Beşiktaşlı taraftarların Emre’ye saldırmasının ardından resmi ağızdan ilk açıklamayı yapan Çebi, Emre’ye geçmiş olsun dileklerinde bulunurken uyarı yapmadan da edemedi.
Beyefendi kimliğiyle tanınan Süleyman Seba’nın heykelini açtıklarını hatırlatan Çebi, “Onun nasıl bir insan olduğunu herkes biliyor. Biz Beşiktaş camiası olarak onun, Baba Hakkı’ların, Şeref Bey’lerin mental yapılarıyla büyüdük. Onları taşımaya da devam ediyoruz. Bunların dışında oluşmuş olan her türlü sertlik ve sporda şiddete karşı olduğumuzu defalarca söyledik. Bunların yapılmış olmasını tasvip etmek mümkün değil. Kime yapılırsa yapılsın tasvip etmiyorum” dedi.
“YENİ ÖĞRENDİM”
Emre’ye yapılan saldırıdan yeni haberdar olduğunu anlatan Çebi, “Konuyu az önce öğrendim. İşin gerçek yüzünü ve sebebini de bilmiyorum. Olmuşsa hoş olmamış. Geçmiş olsun diyelim” diye konuştu.
“DİLİNİZE HAKİM OLUN”
İsim vermeden spor yöneticilerini ve futbolcuları uyaran Çebi, “Sayın spor yöneticileri, sporcular ve futbolcular, sahadaki hareketlerinize, dilinize hakim olun. İnsanları tahrik etmeyin. Çünkü bu tür camialarda adrenalin yüksektir. Taraftarlar hataya düşebilirler. Bu hatalara sebebiyet vermeyelim. Bu mesajımı renk ayrımı yapmadan herkese iletiyorum. Bizler artık taraftarlarımızın sükunet içinde sadece sportif faaliyetleri önemsemelerini, maçlarını seyretmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“ATİBA BİTTİ GİBİ”
Atiba ile yeniden anlaşmalarının an meselesi olduğunu söyleyen Çebi, “Atiba bizim futbolcumuz. Sonuna doğru geldik ama bu işler son imza atılmadan ‘atıldı’ denmez. Şuanda imza yok ama ilerleme var” dedi.