Oltu Karabekir Ortaokulu öğrencileri Anneler Günü münasebetiyle Oltu Ortaokulu Salonunda bir program düzenledi.
Karabekir Ortaokulu öğrencileri, salon girişinde davetlileri kolonya, çikolata ve güllerle karşıladılar.
Oltu Ortaokulundaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Karabekir Ortaokulu Müdürü Sıtkı Toksoy yaptı. Toksoy, “Ana başa taç imiş, Her derde ilaç imiş, Bir evlat Pir olsa da, Anaya muhtaç imiş.” diyerek başladığı konuşmasını “Annelerimiz hayatımızda ilk eğitimci, ilk önder ve ilk deneyimdir. Uykusuz gecelerin fedakâr örneği, hastalıklara karşı sabrı ve çabası, karşılıksız ve içten sevmesi ile her anne sevginin ve iyi niyetin sembolüdür. Anneler zamandır, eğitir ve şekillendirir. Geçmişten günümüze varlıklarıyla, sevgileriyle, fedakârlıklarıyla ve öğütleriyle huzur bulduğumuz değerli annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum” şeklinde bitirdi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Türkçe Öğretmeni Ayşegül Kaya ise “Anne ve bir öğretmen olarak annelik bir merhamet ve sevgi timsalidir. Annelik kendi nefsinden öteye geçmek üzerine titremektir” dedi.
Konuşmaların ardından program öğrencilerin seslendirdiği birbirinden güzel şiir ve ilahilerle devam etti. Slayt gösterimi ve okul korosunun seslendirdiği şarkılar sonrası 16 sınıftan birer öğrenci annelerinin kendileri için ne ifade ettiği anlatan kısa birer değerlendirme yaptılar.
Yılın en’leri ödülünde en duyarlı anne ödülünü Akhanım Altunkaynak alırken en azimli anne ödülü Nurgül Altunsoy ve en çalışkan anne ödülü ise Songül Özer’e verildi.
Öğretim yılı boyunca okula ve öğrencisine gösterdiği ilgi ve alaka nedeniyle ödüle layık görülen annelere ödüllerini İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ve Karabekir Ortaokulu Müdürü Sıtkı Toksoy verdi.
Bu arada programa katılan annelerin çocuklarının hazırlamış oldukları başarılı program sonrası bir hayli duygu dolu anlar yaşadıkları gözlendi.