Adana Büyükşehir Belediyesi’nin mevsimlik tarım işçilerinin yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla hazırladığı Tarım İşçileri Sağlık Tırı Projesi, Japonya’nın hibe programına başvuran 300 proje arasında destekleme değer bulundu.

Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü 2. Katibi Toshifumi Endo, 130 bin dolar maliyetli projeye 100 bin dolarlık hibe desteği öngören çalışma kapsamında Adana’ya gelip, Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte tarım işçilerinin kamplarında incelemelerde bulundu.

Sağlık hizmeti tarım işçilerinin ayağına gidecek

Adana Büyükşehir Belediyesi, zor şartlarda yaşam süren mevsimlik tarım işçilerine sağlık hizmeti götürmek amacıyla içinde ultrason ve EKG cihazlarının yer alacağı Tarım İşçileri Sağlık Tırı Projesi’ni hazırlayıp, Japonya’nın hibe programına başvurdu. Hibe talep eden 300 projeyi değerlendiren Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasını desteklemeye değer 9 proje arasına yerleştirdi. Japonya’nın Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü 2. Katibi Toshifumi Endo, 130 bin dolar maliyetli Tarım İşçileri Sağlık Tırı’na 100 bin dolarlık hibe sağlamayı öngören çalışma çerçevesinde Adana’ya geldi. Japon diplomat Toshifumi Endo, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Karayandı ile birlikte mevsimlik tarım işçilerinin kampını ziyaret edip, tarım işçileriyle görüşerek, projeye dönük değerlendirmeler yaptı.

Özel donanımlı tır 10 yıl hizmet verecek

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Karayandı, ön kabulü yapılan Tarım İşleri Sağlık Tırı Projesi’nin Toshifumi Endo’nun hazırlayacağı rapor doğrultusunda kesinleşmesi halinde kısa zamanda tarım işçilerine yerinde sağlık hizmeti vermeye başlayacaklarını belirtti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda tarım işçileri ve çocuklarına çeşitli sağlık, eğitim ve sosyal yardım hizmetleri verdiklerini aktaran Fatih Karayandı, “Ziraat mühendisi ve çiftçi bir ailenin bireyi olan Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü, tarım işçilerinin hangi koşullarda yaşam sürdüğünü çok iyi biliyor. Hazırladığımız Tarım İşçileri Sağlık Tırı Projesi’ni de çok beğendiler. Japon dostlarımızın da 300 proje arasında desteklemeye değer bulduğu projemizin kesin kabulünün yapılacağından ve hayata geçireceğimizden kuşkumuz yok. 10 yıl faaliyet yürütecek Tarım İşçileri Sağlık Tırı, sahip olacağı özel donanımlarıyla mobil sağlık hizmetini en iyi şekilde sağlayacaktır” diye konuştu.