Karaman’da, 738. Türk Dil Bayramı, Hoşgörü yürüyüşü ve düzenlenen çeşitli etkinliklerle sona erdi.
Aktekke Kent meydanında mehter takımı eşliğinde başlayan ve Atatürk Parkında son bulan hoşgörü yürüyüşüne Karaman Valisi Murat Koca, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, siyasi parti temsilcileri ile daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Vali Murat Koca ile Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan tarafından Atatürk Anıtına çelenk konulmasından sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Sonra tiyatro gurubu tarafından Karamanoğlu Mehmet Bey, Piri Reis, Yunus Emre ve Kazım Karabekir Paşa’yı canlandıran temalı gösteri yapıldı. Bulgaristan Mestanlı Zeybekler Derneği folklor gurubu bir gösteri gerçekleştirdi. Buradaki programın ardından protokol üyeleri birlikte tarihi taş binadaki Kent Kültür Müzesinde El Sanatları Karma Sergisinin açılışını yaparak sergiyi gezdi.
Vali Murat Koca, yaptığı açıklamada, “Dil bir milletin anlaşma vasıtasıdır. Onun ötesinde millet olarak onun varlığını, kültürünü ve dinini devam ettirmek için en temel araçtır. Dilini kaybeden millet olarak yok olmaya mahkumdur. Dil birliği son derece önemlidir" dedi.
Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise, "Dil bizim kimliğimiz ve birliğimizdir. Dil bizim sevgimizi, hoşgörümüzü ve yüreğimizdeki temizliği en iyi anlatan ve bizleri bir araya getiren en temel öğedir" diye konuştu.
Karaman’daki 738. Türk Dil Bayramı kutlamaları Yunus Emre Hoşgörü Sofrasında vatandaşlara etli pilav ikram edilmesiyle sona erdi.