ANKARA (İHA) – Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe’nin kurumu hedef alan açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Basın İle İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, “Savunma Sanayi Müsteşar Yardımcısı Orhan Öğe’nin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu hedef alan açıklamaları gerçekleri yansıtmayan, Kurumumuzu yıpratmaya yönelik açıklamalardır. Bu açıklamalar kamu görevi yerine getiren şahsa yakışmayacak, devlet geleneğine ve teamüllerine aykırı açıklamalardır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, anayasa ve yasaların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde faaliyet gösteren, ülkemizin iletişim ve bilgi teknolojileri alanında geldiği göz kamaştırıcı durumun en önemli aktörlerinden birisidir” denildi.
“BTK DİNLEME YAPMIYOR”
“Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun telefon dinlemesi yapmak gibi bir görevi bulunmamaktadır. Mevzuatlar çerçevesinde ve mahkeme kararları doğrultusunda telefon dinlemeleri Kanunda kendisine bu görev verilenler tarafından yapılmaktadır” denilen açıklamada 4G ihalesine yönelik eleştirilere şöyle cevap verildi:
“Bilindiği üzere, 5809 sayılı kanuna göre Bakanlık politikaları doğrultusunda 4G yetkilendirmesinde yerli ürün kullanımı ve AR-GE yükümlülükleri getirilmektedir. İhale şartnamesine göre işletmeciler tarafından 4G sisteminde kullanılacak yazılım ve donanımın Türk firmalarından temin edilmesi zorunluluğu bulunmaktadır. Buna ilaveten 3G ihalesinde olmayan yüzde 15 yerli ürün kullanma (baz istasyonu ve soft swicht vb. ) zorunluluğu da getirilmiştir. AR-GE’ye verilen önemin göstergesi olarak 4G lisansı alan işletmecilerin çalıştırmakla zorunlu oldukları AR-GE elmanı sayısı 750’ye çıkarılmıştır.BTK tarafından 4G yetkilendirmesi kapsamında getirilen bu düzenlemeler ile yerli teknoloji üretimi yapan firmaların motive edilmesi ve yerli teknoloji üretiminin geliştirilmesi hedeflenmiştir.”
“KABUL EDİLEMEZ”
Açıklama şöyle devam etti:
“Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na yönelik ‘yabancı vendorlar yönetiyor’ ithamı asla kabul edilemez, Kurum çalışanlarını zan altında bırakan, hayal mahsulü, gerçeklerle uzaktan yakından alakası bulunmayan, hezeyan türü açıklamalardır. Bu açıklamaları kınıyor ve şiddetle reddediyoruz. Bu açıklamalara karşı gerekli her türlü yasal yollara müracaat edilecektir.”