Oltu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği tarafından 25 Mart İlkokulu ve Yasin Haşimoğlu İlkokulu ile Cumhuriyet ortaokulu öğrencilerine Trafik Eğitimi ve Güvenliği konusunda seminer düzenlendi.
Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Konferans Salonunda İlkokul öğrencilerine slayt destekli sunum yapıldı. Yapılan sunumda; Öğrencilere okul servislerine inip binerken uymaları gereken kuralları, karşıdan karşıya geçiş kuralları, kaldırımsız yollarda gece ve gündüz yürüme, bisiklete binme, trafik işaret ve levhalarının önemi, Trafikte kazaların neden meydana geldiği ve emniyet kemerinin doğru kullanımı konusunda öğrencilere bilgi verildi.
Semineri veren Oltu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğinde görevli trafik polisleri meydana gelen Trafik kazalarında binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, sakat kaldığını bu nedenle Trafik kurallarına uymanın çok önemli olduğunu söyledi.
Seminer sonrası okul müdürleri can ve mal güvenliği açısından çok önemli olan bu eğitimi veren Oltu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği personeline teşekkür etti. Okul öğrencileri tarafından da trafik polislerine çiçek takdim edildi.