15-18 Mayıs 2015 tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleştirilen Türkiye Bedensel Engelliler Badminton Şampiyonası’nda Ereğli’nin gururu olan sporcular Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret ederek madalya sevinçlerini paylaştı.
Antrenör Nurten Kocabaş yönetimindeki Türkiye Bedensel Engelliler Badminton Şampiyonası’nda mücadele eden Ereğli Gençlik Merkezi Spor Kulübü sporcuları Aydanur Şen (tek bayanlarda Türkiye ikincisi), Şevval Günay (misklerde Türkiye birincisi) ve Sena Sulak (çift bayanlarda Türkiye üçüncüsü) elde ettikleri başarıda kendilerine her zaman destek olan Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in payının büyük olduğunu kaydederek kendisine teşekkür etti.
Sporcuların aldıkları sonuçların kendilerini mutlu ettiğini ve gururlandırdığını söyleyen Başkan Özgüven, “Her zaman ifade etiğimiz gibi sporcularımızın özellikle de engelli sporcularımızın yanındayız ve kendilerine desteğimiz sürecek. Hepimiz bir engelli adayıyız. Engelli kardeşlerimizin mücadelesi ve başarma azimleri hem engellileri hem de sağlıklı bireyleri daha çok kamçılayacaktır. Bu bakımdan elde edilen başarı önemlidir. Sizleri kutluyor, başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.
Türkiye şampiyonasının ilk ayağının Gaziantep’te gerçekleştiğini ifade eden Şevval Günay, ikinci ayağın Ereğli’de yapılmasını istediklerini ve bu konuda federasyonla görüşmelerin olumlu geçtiğini belirterek Başkan Özgüven’den şampiyonaya Ereğli’nin ev sahipliği yapması için destek istedi.
Özgüven bu konuda görüşmelerin yapılması gerektiğini vurguladı ve şampiyon sporculara çeşitli hediyeler verdi.