Buca Belediyesi Mart Ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yönetiminde gerçekleşti. Buca Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda CHP’li Meclis Üyesi Canan Aydemir Özkara, CHP Genel Merkezi tarafından projelendirilen kadının yaşam koşullarının iyileştirilmesini öngören mor bayrak uygulaması için önerge verdi, ‘Kadına Şiddete Hayır’ yazılı tişört giydi.
Meclis gündeminin meclis üyelerinden gelen önergelerin görüşülmesi kısmında söz alan Özkara, CHP Genel Merkezi’nin başlattığı Kadın Haklarını ön planda tutan ve kadınların günlük yaşantısını kolaylaştırıcı kriterleri yerine getiren kurum ve işletmelere verilmesi planlanan mor bayrakla ilgili önerge verdi. CHP gurubu adına söz alan Özkara, “Mersinin Tarsus ilçesinde tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste öldürülen üniversite öğrencisi yeni filiz Özgecan Aslanı yitirdik. Yitirdiğimiz çınarlarımızı rahmetle anıyorum. Sağır olmuş kulaklarımız lal olmuş dillerimiz kör olmuş gözlerimiz bunlara artık bir son verelim ve ortak bir dil geliştirelim. Kadına yönelik şiddet bir insan hakkı ihlali ve kadına yönelik ayrımcılıktır. Her iki cinsiyetinde mutlu yaşayacağı bir Buca diliyorum. Mor bayrak projesinin amacı Türkiye’deki kadın aleyhine eşitsizlik tablosunu belediyelerimizden başlayarak değiştirmek toplumsal cinsiyet eşitliğini her aşamada güçlendirmektir. Bu bağlamda belediyemizin bu kriterleri yerine getirerek mor bayrak projesi kapsamına girmesini istiyoruz” diye konuştu.
BUCA BELEDİYESİ İLE AKUT İŞBİRLİĞİ
Mecliste ayrıca Buca Belediyesi ile AKUT’un işbirliği protokolü yapması kararlaştırıldı. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, AKUT’la işbirliği yaparak tüm Türkiye’de etkili olacak bir ekip kurmak istediklerini söyledi. Ülke genelinde yaşanabilecek doğal afetlerde anında yardım edeceklerini kaydeden Piriştina, “Buca’da kurulacak bir eğitimli ve donanımlı ekip, Türkiye ve dünyada afet yaşanırsa yaraları sarmak için hazır olacaktır. En yakın zamanda AKUT ile anlaşma o şekilde genişleyecektir” dedi.
Öte yandan kadına yönelik şiddet olaylarına karşı önerge veren meclis üyelerine teşekkür eden Piriştina, 7 Mart’ta Özgecan Aslan’ın adını taşıyan Kadın Danışma Merkezi’nin hizmete açılacağının müjdesini verdi.