TRABZON (AA) - MELTEM YILMAZ - Trabzon'daki bir lisede oluşturulan "3D Teknoloji Sınıfı"nda fizik, kimya ve matematik gibi zorlu dersler üç boyutlu şekilde "sinema tadında" işleniyor.

Akçaabat Şehit Gökhan Uzun Fen Lisesi Müdürü Ali Balta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet ve telefonu genellikle "çocukların düşmanı" olarak gördüklerini belirtti.

"Gençlerimizi bu iki düşmandan nasıl kurtarabiliriz ya da teknolojiyi kullanarak öğrenmeyi nasıl eğlenceli hale getirebiliriz diye çalışma içine girdik" diyen Balta, bu kapsamda "sinema tadında 3D sınıfı kurmayı planladıklarını" anlattı.

Balta, öğrenciler için matematik, kimya, biyoloji, fizik gibi dersleri daha eğlenceli hale getirmek istediklerini, okul aile birliği ve İstanbul Anadolu Yakası Akçaabatlılar Vakfının desteğiyle "3D Teknoloji Sınıfı"nı okula kazandırdıklarını söyledi.

Bu sistemin Doğu Karadeniz'de devlet okulu olarak sadece liselerinde kullanıldığını dile getiren Balta, ilkokuldan liseye kadar kentteki bütün öğrencilerin bu görsel şovdan yararlanmasını amaçladıklarını vurguladı.

Sistemin öğrencilere katkı sağladığını gördüklerini bildiren Balta, "Öğrencilerimiz de 3D sayesinde artık fizik, kimya, matematik ve biyoloji gibi derslerin çok eğlenceli geçtiğini, eğlenerek öğrendiklerini ve bu sayede bilgilerin daha kalıcı olduğunu söylüyor" diye konuştu.

- "Dersten çıkmak istemiyoruz"

11. sınıf öğrencisi Aslıhan Türedi de 3D sisteminin eğitim anlamında kendilerine katkı sağladığını belirtti.

Türedi, eğitim konularının genellikle soyut kavramlara dayandığına işaret ederek, "Bu nedenle zihnimizde onu canlandırmaya çalışıyoruz. Bu durumda da bazen doğru bazen yanlış canlandırıyoruz. 3D olarak izlediğimizde ise görseller gözümüzün önünde oluyor ve zihnimizde daha çok kalıyor" dedi.

Sınavlarda da 3D'nin kendilerine olumlu yansıdığını kaydeden Türedi, görsel destekli eğitim aldıklarından bilgilerin akıllarına daha kolay geldiğini söyledi.

Özellikle biyoloji, matematik, kimya ve fizik gibi derslerde bu sistemin daha etkili olduğunu dile getiren Türedi, "Derslerimiz de normal derslerden daha eğlenceli geçiyor. Bu durum bizi motive ediyor" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Cengiz Kalasi ise öğretmenler tahtada ders anlatırken, konuyu zihninde canlandırmakta zorlandığını söyledi.

Konuları 3D sınıfında şekilleriyle rahatlıkla görebildiklerini belirten Kalasi, "Çizgi film gibi düşünün. Küçükken çizgi film herkesin dikkatini çekmiştir. Bu da bizim çizgi filmimiz oldu. Dersler de daha zevkli geliyor ve eğlenceli geçiyor. Bazen derslerden çıkmak istemiyoruz. Artık dersleri sosyal etkinlik olarak görüyoruz" diye konuştu.