İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ressam Özlem Şeran’ın Başkent’te açtığı resim sergisini gezdi.
Son dönem resim sanatının başarılı temsilcilerinden Özlem Şeran’ın 11. Kişisel resim sergisi, Keçiören Estergon Türk Kültür Merkezi’nde açıldı. Ressam Şeran’ın “İçimdeki Çocuk” ismini verdiği serginin açılışına, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bazı bürokratlar ve çok sayıda sanatsever katıldı. Bakan Ala ve Belediye Başkanı Ak, sergideki resimleri inceledi. Serginin açılışından sonra, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ressam Özlem Şeran’a plaket verdi.
Resimlerinde dünya çocuklarının çektikleri sıkıntıları yansıtmaya çalıştığını ifade eden Şeran, “Bu sergimde dünya çocuklarına önem verdim. Dünya çocuklarının çektikleri sıkıntıları, hayat zorluklarını dile getirdim. Çünkü bütün çocuklar, dünyaya bir melek olarak gelir. Çocuklar, ne şartlar altında doğacaklarını, ne şartlar altında büyüyeceklerini kendileri seçemez. Bazıları ne yazık ki maddi imkansızlıklar, büyük sıkıntılar içerisinde dünyaya gelmişlerdir. Ben aslında bu sergimde dünya çocuklarının yaşadığı sıkıntılara ve o sıkıntılara eğilmemiz gerektiğine, onlara yardım etmemiz gerektiğine değinmek istedim” diye konuştu.
Sergide, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun resmini de paylaşan Şeran, “Sayın Başbakanımızın resmini yaptım burada. Başbakanımızın da çocukları çok sevdiğini biliyorum. Onun kalbinin güzelliğini, çocukların kalbinin güzelliğini, çocuklara olan sevgi ve duyarlılığını vurgulamak istedim” ifadesini kullandı.
Şeran’ın Keçiören’de açılışı yapılan sergisi, 23 Ocak tarihine kadar açık kalacak.