Bartın’ın Kozcağız beldesine bağlı Eskiemirler köyünde bir çifti, kaybolan ineğini bastırdığı afişlerle arıyor.
Bartın’ın Kozcağız beldesine bağlı Emirler köyünde yaşayan Tuncay Erginbaş (35), bastırdığı afişlerle, çalındığını düşündüğü ineğini bulmaya çalışıyor. Erginbaş, tek geçim kaynağı olan ve 3 aylık maaşıyla aldığı ineği 27 Şubat’ta beslenmesi için köyde bulunan çayıra götürdü. Öğle vakti pazar alışverişinden dönen Erginbaş, çayırda ineğini bulamadı. Akşama kadar köyde ineğini bulamayan Erginbaş, çalındığını düşünerek, durumu jandarmaya haber verdi. Tüm aramalara rağmen ineğini bulamayan Erginbaş, cep telefonuyla bulunan ineğin fotoğrafını afiş yaptırdı. Daha sonra ineğin resminin bulunduğu afişleri muhtelif yerlere asan Erginbaş, elinde bulunan ineğinin resmiyle kahvehaneleri gezerek arama yapıyor. Tüm aramalara rağmen 4 gündür bir sonuç alamadığını söyleyen Erginbaş, ineğinin kaybolmadan 2 ay önce doğum yaptığını söyledi. Çalınan ineğinin buzağısının yemeden içmeden kesildiğini belirten ve buzağıya sarılarak ağlamaya başlayan Erginbaş, ineğinin bulunması için yetkililerden yardım istedi. Erginbaş, "Ben onu 3 aylık özürlü maaşımla biriktire biriktire almıştım. Benim için değeri çoktu. Birde çocuğum var onun geleceğini de düşünerek almıştım. Bu olay tek benim başıma gelmedi. Önceki yıllarda birkaç kişinin başına da geldi. Bu hırsızlar en yakın zamanda bulunarak adalete teslim edilmelidir. Bu olaya bir tek ben değil bizim köylü de üzüldü. Allah böyle acıyı kimse vermesin. Allah çalanları ıslah etsin" şeklinde konuştu.
2 aylık buzağısı olduğunu belirten Erginbaş, "Buzağısını yem ile beslemeye çalışıyoruz. Ben ahıra girmekten korkuyorum. Onu göremeyince çok üzülüyorum. Çoğu yerleri araştırdık. Her yeri aradım ama bulamadım" dedi.
Çalınan ineğinin buzağısına bakarken gözyaşlarına boğulan Fatma Erginbaş ise, "Ahıra giremiyorum onu yerinde göremeyince çok zor geliyor bana" diye konuştu.
Bartınlı çiftçi Tuncay Erginbaş’ın annesi Satiye Erginbaş ise, "Birlikte aramaya başladık, gece saat 22.00’ye kadar aradık ama bulamadık" dedi.
Tuncay Erginbaş, bu tarz hırsızlık olaylarına karşı köyün muhtelif yerlerinde mobese sistemi olması gerektiğini belirtti.