BOLU (AA) - Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, "Nasıl bir evde su, elektrik ve doğalgaz bir ihtiyaçsa internet de artık bundan sonra doğal bir ihtiyaç" dedi.

Gül, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın makam odasında düzenlenen "Kablo Hizmetleri Altyapı Kurulum Protokolü" imza töreninde yaptığı konuşmada, Bolu’nun fiberoptik altyapısını kurmak üzere bir protokol imzaladıklarını söyledi.

Türksat'ın 3 farklı alanda faaliyet gösterdiğini belirten Gül, "Bunlardan birincisi Türkiye’nin haberleşme uydularını işletiyoruz. İkincisi bütün Türkiye’deki 23 ilde kablo TV altyapısını işletiyoruz. Üçüncüsü ise e-devlet yapısını biz işletiyoruz ve çeşitli devlet kurumlarının bilişim projelerini yapıyoruz" diye konuştu.

Ensar Gül, "Kablo TV deyince, kablo üzerinden sadece televizyon yayını anlamayın, bunun üzerinden hanelere internet de veriyoruz. Nasıl bir evde su, elektrik ve doğalgaz bir ihtiyaçsa internet de artık bundan sonra doğal bir ihtiyaç. Onun için bütün hanelere bizim interneti çok hızlı bir şekilde getirmemiz gerekiyor. Adı kablo ama biz bunu fiber kablo ve bu kablolarla evlere ulaştırıyoruz. Bolu'da da evlere fiber kablo üzerinden TV, internet ve telefon hizmeti vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Aynı altyapının "Akıllı Şehir" kurmak için de kullanılacağını söyleyen Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Akıllı şehirde iletişim altyapısına ihtiyacımız var. Bunun için de kuracağımız bu altyapı kullanılabilecektir. Türksat kablo altyapısı anlamında 2023 hedefleri koydu kendisine ve 2023’e kadar bütün il merkezlerinde fiberoptik kablo altyapısını yapacağız. Bu sene de programımızda Karaman, Bolu ve Şanlıurfa var. Bu 3 ilin yanında yine Malatya ve Hatay belediyeleri ile görüşmelerimiz de devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Türksat Genel Müdürü Gül, tüm illere fiber altyapıyı götürmeyi planladıklarını vurgulayarak, "Sizin evinize fiber ile TV geliyorsa o zaman çanak anten kullanmak zorunda değilsiniz. Fiber üzerinden internet, TV ve telefon hizmeti alabilirsiniz" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da kent için önemli bir protokolün imzalandığını belirterek, "Türksat illerde altyapı olarak ciddi bir çalışmaya giriyor. Fiberoptik kablo ile şehrin altyapısını oluşturma konusunda bir anlaşma sağlayacağız" diye konuştu.

Fiberoptik altyapının oluşmasının Bolu için büyük bir kazanç olduğunu dile getiren Yılmaz, "Bu oluştuğu zaman, belediyenin bundan sonraki fiberoptik altyapısı çok sağlam olacak ve bilgiler aynı zamanda güvenli hale dönüşecek. Bir işin sadece altyapısının kurulması değil, bir de onun güvenli olması, bilginin güvenli gidip, gelmesinin sağlanması lazım. Böyle bir çalışmayı şu an Türksat Genel Müdürlüğü ile yapıyoruz. Bu sanırım bütün illerde yapılan bir çalışma olacak ama Türkiye’de öncü illerden bir tanesiyiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Gül ve Yılmaz protokolü imzaladı.