Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, adalet sisteminin düzenli olarak adalet sağlayabilmesi için, adaleti sağlayanların düzenli bir binada çalışması gerektiğini belirterek, yeni Adliye Sarayı için yetkililerin harekete geçmesini istedi.
Hatay’ın Erzin ilçesine giden Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Osmaniye Baro Başkanı Dilem Aksoy, CHP eski Parti Meclis Üyesi Gökçe Pişkin, ilçede görev yapan avukatlar ve STK temsilcileri ile birlikte basın açıklaması yaptı.
Adliye Sarayı ile ilgili yaşananları aktaran Avukat Akif Özer, Adliye Sarayı’nın Erzin vatandaşlarının bir hakkı olduğunu belirtti. Haklı olduklarını Erzinliler’den aldıkları güçle dile getirdiğini vurgulayan Özer, şöyle devam etti:
"Yıllar önce Adliye Sarayı için ayrılan ödenekle bu arsa üzerine kazma vurulsaydı, Erzin diğer ilçeler gibi rahat edecekti. Bu beraberliğin Adliye Sarayı’nın açılış beraberliği olmasını ümit ederdim. Ama Erzin yıllarca Adliye Sarayı’nın yanı sıra birçok hizmetlerden ötelenmiştir. 50 bin nüfusuyla geleceğe yelken açan Erzin maalesef sahip çıkılmamış kaderine terk edilmiştir” dedi.
Baro Başkanı Ekrem Dönmez ise Erzin’de bulunmasının başlıca nedeninin seslerini duyurmak olduğunu kaydederek, “Erzin’in asıl ihtiyacı sadece adliye değil, Erzin’in artık unutulmuş olmaktan çıkmasını ve devamlı hatırlanır olmasını istiyoruz. Erzin gerek yapısı itibarıyla gerekse dokusu ve doğal güzellikleriyle gözde bir ilçemizdir. Maalesef ki Erzin birçok hizmetlerden mahrum bırakılmış. Adana, Osmaniye ve Hatay üçgeninin merkezinde olan bu güzelim Erzin daha çok hizmetlere layık olan bir ilçemizdir. Adalet sisteminin düzenli olarak adalet sağlaması için sağlıklı bir binasının olması gerekir. Öyle derme çatma binada adalet sistemi çalışmaz” diye konuştu.
Toplumlarda eğitim kadar, adalet sisteminin de çok önemli bir ihtiyaç birimi olduğuna dikkat çeken Ekrem Dönmez, “Hükümet konaklarında sıkıştırılmış bir şekilde yürütülen adalet sisteminin çokta başarılı olacağına inanmıyorum. Burada görev yapan 3 cumhuriyet savcısı, 5 hakim ve 8 avukat arkadaşımız zor şartlarda görev yapmaktadır. İnşallah burada yaptığımız açıklama Adliye Sarayı’nın hayata geçirilmesi için başlangıç olur” ifadelerini kullandı.