Kemal ATLAN / ESKİŞEHİR, ()- ESKİŞEHİR'de 29 ilden 83'ü kadın, 180'i erkek toplam 263 sporcunun katıldığı Büyükler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası'nın açılış töreni, bugün Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı.
22-25 Ocak tarihleri arasında düzenlenen şampiyonanın açılış törenine Ak Parti milletvekili Salih Koca, Vali yardımcısı Gülhan Yazar, Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Taner Taşpınar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy'da katıldı.
Federasyon Başkanı Taşpınar, konuşmasında şampiyonada dereceye giren sporcuların milli takıma alınacağını açıkladoı, "Dereceye girenleri kasım ayına kadar kampa alarak Dünya Şampiyonası'na hazırlayacağız. Daha önce 32 ilde yapılan halter sporu şu anda 53 ile yükseldi. İnşallah 81 ile yaymaya devam edeceğiz. Tek antrenman salonu olan illerimizi de ikiye ve üçe çıkartıyoruz" dedi.
Vali yardımcısı Gülhan Yazar, Federasyon Başkanı Taşpınar'a lületaşından yapılmış satranç takımı hediye etti, ayrıca 48 kiloda birinci olan Sedef Okan'a, 2'nci Esra Solmaz ve 3'üncü Semanur Karataş'a madalyalarını verdi.

FOTOĞRAFLI