Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Şehitler Ortaokulu Küçük ve Yıldız Kızlar Bocce takımı Küçükler ve Yıldızlar Bocce İl Birinciliği müsabakalarında iki il üçüncülüğü elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Bocce sahasında yapılan Yıldız Kızlarda 8, Yıldız Erkeklerde 9, Küçük Kızlarda 11, Küçük Erkeklerde 11 olmak üzere toplamda 39 takımın katıldığı Küçükler ve Yıldızlar Bocce İl Birinciliği müsabakalarına ilk defa katılan Şehitler Ortaokulu Yıldız Kızlar Bocce takımı Birinci olan Tavşanlı Şehit Polis Köksal Kozaltı Orta Okulu ve ikinci olan Tavşanlı Fatih İmam Hatip Orta Okulunun ardından il üçüncülüğünü elde etti. Küçük Kızlar Bocce takımı ise birinci olan Tavşanlı Fatih İmam Hatip Orta Okulu ve ikinci Tavşanlı Şehit Polis Köksal Kozaltı Orta Okulunun ardından il üçüncüsü oldu.

Başarılarından dolayı Küçük ve Yıldız Kızlar Bocce takımı ile Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Tekin’i tebrik eden Okul Müdürü Bekir Sıtkı Özyurt, Bocce sporunu tanıtmak ve sevdirmek amacıyla sınıf bazında düzenledikleri Bocce turnuvalarının devam edeceğini söyledi.

Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Tekin, son yılların popüler sporu olan Bocce’nin sinir, kas koordinasyonuna dayanan, düşünme, strateji geliştirme özeliklerini geliştiren zevkli ve eğlenceli bir spor dalı olduğunu belirtti. (MA-EFE)