Atakum Belediyesi tarafından ilçedeki üniversite ve lise öğrencilerine yönelik olarak Gençlik Masası projesi hayata geçiriliyor. Projeyle ilgili gerek ilçedeki gençlik dernekleri gerekse OMÜ’deki öğrenci kulüpleriyle işbirliği içerisinde olunduğunu ifade eden Başkan Taşçı, “Gençler için projeleri, gençlerle birlikte hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Gençlere önem verdiklerini ve bu düşünceden hareketle ortak akıl noktasında çıkışla Gençlik Masası projesinin hazırlandığını kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum İlçesi, Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne ev sahipliği yapıyor. OMÜ’de eğitimlerini sürdüren öğrencilerin neredeyse tamamı Atakum İlçesinde yaşıyor. Genç nüfusun fazla olduğu ilçemizde gençlerle birlikte hareket etmek gerekiyor. Bu düşünceden hareketle Atakum Belediyesi Gençlik Masası projesini hayata geçiriyoruz. Gençlerimiz için belediyemizin içerisinde bir merkez hazırlandı. Bu merkezde birlikte üreteceğiz, fikir alışverişinde bulunacağız, ortak adımlar atacağız. Kısacası gençlerimizi yerel yönetimlerin içerisine çekeceğiz” ifadelerini kullandı.
Sportif, kültürel, sosyal ve istihdam merkezli çalışmaların Gençlik Masası projesiyle sürdürüleceğini ifade eden Başkan Taşçı, “Gençlerimizin hayata hazırlanması, yarınlarına özgüvenli bir şekilde bakması son derece önemlidir. Bunu sağlamak için Atakum Belediyesi olarak ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Gençlerimizin sportif faaliyetlerinde, kültürel etkinliklerinde, sosyal çalışmalarında ve istihdam odaklı projelerinde yanlarında olmak, bu çalışmalarında destekçi olmak istiyoruz. Bu anlamda Gençlik Masası projesiyle Türkiye çapında örnek olacak bir birliktelik projesini hayata geçirmiş oluyoruz. Atakum Belediyesi ve gençler el ele veriyor, omuz omuza yürüyor” şeklinde konuştu.