Çankırı Ülkü Ocakları, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayetini protesto etmek için eylem yaptı. İdam sehpası kuran ülkü ocakları üyeleri katillerin asılmasını istedi.
Karatekin Parkı’nda toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, Özgecan’ın başına gelenleri lanetleyip, protesto ederken, attıkları sloganlarla vahşeti kınadılar.
Grup adına açıklama yapan Samet Cenk, Özgecan’ın insanlık dışı bir şekilde katledildiğini ifade ederek, yetkililerden gerekli önlemleri almalarını istedi.
HER BOZKURT İŞARETİ YAPAN ÜLKÜCÜ OLAMAZ
Katillerin en ağır şekilde cezalandırılmaları gerektiğinin altını çizen Cenk, "Böyle alçakça bir fiili gerçekleştirenlerin Türk toplumu içerisinden çıkmış olması bizi üzmüştür. Bu şahsiyetsizlerin sosyal medyadaki fotoğrafları dolayısıyla Ülkücü olarak tabir edilmesi mümkün değildir. Her Bozkurt işareti yapan Ülkücü olamaz" diye konuştu.
İdam sehpası kuran ülkü ocakları üyeleri katillerin asılmasını istedi. "Ya bize verilsin, ya idam edilsin" sloganları atan grup, bir süre sonra olaysız şekilde dağıldı.
Açıklamaya MHP İl Başkanı Çetin Kapdan, Merkez İlçe Başkanı Vahit Öztürk, MHP Kadın Kolları Başkanı Narin Özdemir ile çok sayıda ülkücü katıldı.