Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı imarının kanayan yarası 74 parsel sorununa çözüm getirdi. Vilayetler Evi’nden başlayarak Haymana Yolu Askeri Dinlenme Tesisleri’ne kadar uzanan bölgede yer alan 74 parsel çalışmalarında sona gelindi.
Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda 74 parselle ilgili itirazlarda bulunan kişiler ile uzlaşmaya varılarak, sorunun ortadan kaldırıldığı müjdesini verdi.
Gölbaşı Belediye Meclisi’nde konuşan Gölbaşı Belediyesi İmar Müdürü Sadettin Saraçbaşı da, “74 parsel bilindiği gibi Vilayetler Evi’nden başlayarak Haymana Yolu Askeri dinlenme tesislerine kadar uzanan bölgeyi içeriyor. Orada kadastro parsel tapularını bir araya getirdiğimizde ve araziyi ölçtüğümüzde alanlarda bir uyuşmazlık ortaya çıkıyor. Bu uyuşmazlıkları gidermek için bu mahkeme kararı ile de tespit edilmiştir. Bunu geriye dönüş cetveli dediğimiz bir imar uygulama planı ile 3 bin 450 metrekarelik bir arazi üretmemiz gerekiyor. Arazinin bir tarafı Haymana, bir tarafı Konya Yolu, ortası Mogan Gölü. Bizim burada arazi üretme ihtimalimiz yok. Onun için burada hisseleri yüksel olan vatandaşlarımızla aylardır görüşmelerimiz devam ediyor. Geriye dönüş cetveli hazırlayabilmek için bu arkadaşlarımız 3 bin 450 metrekarelik alanı belediyemize bağış yapıyor” ifadelerini kullandı.
Saraçoğlu, “İsimlendirme ile ilgili de meclisimizin görüşmesi gereken bir yazımız var. Okul bölgesinde olan Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi kaldırılıp, Konya Yolu’nu alta alma ile ilgili bir yayalaştırma projemiz var. Bu proje için de okulları taşımamız gerekiyor. Biz bağış yapan arkadaşlarımızla görüşmelerimizi yaptık. 74 Parsel İçerisinde bize bir tane ilkokul alanı, bir tane anaokulu alanını ‘0’ lira bina bedelle belediyemize tapularını devrediyorlar. Binaları kendileri değil, Milli Eğitim’in kendi yapacak. Bir plan değişikliği olursa meclisimize gelecektir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam ediyor. Belirlenen arsalar var tahsisleri biterse okullarımız oraya taşınacak. Bir eğitim kampüsü yapmak için görüşmeler devam ediyor. 3 bin 450 metrekarelik bağış yapıldıktan sonrada bizim mahkeme kararları yerine getirilmiş olacak. Bağış yapan vatandaşlarımız Cemil Yıldırım, Zeki Yıldırım. Zeki Yıldırım ilkokul alanını veriyor, Cemil Yıldırım da anaokulu alanını. 6 kişi 3 bin 450 metrekarelik alanı bağış yapıyor, 4 bin 668 metrekarelik alanı Cemil Yıldırım, 4 bin 664 metrekarelik alanı da Zeki Yıldırım bağışlıyor. 3 konumuz var. Biri 3 bin 450 metrekarelik geri dönük cetvelde yeşil alana katmamız gerekiyordu. İkinci ilkokul alanı ve isim hakkı, üçüncüsü de anaokulu ve isim hakkı. 3 bin 450 metrekarelik bağışla 74 parselde yeşil alanının azaltılmasının önüne geçtik. Belediyemize iç bedel çıkmadan Gölbaşı’na bir ilkokul ve anaokulu alanı kazandırıyoruz“ dedi.
Saraçbaşı’nın açıklamalarının ardından Gölbaşı Belediye Meclisi, 74 parselde isim hakkı karşılığında şartlı bağış ile ilgili gündem maddelerini oy birliği ile kabul etti.