Mehmet Halis İŞ/MİDYAT (Mardin), () - MARDİN'in Midyat İlçesi'nde PKK'lıların silahlı saldırısında şehit olan polis memuru Abdullah Ümit Sercan'ın öğretmen eşi Özay Sercan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından memleketi Antalya'ya tayin edildi.
PKK'lı teröristlerin Midyat'ta 8 Ağustos gecesi polis aracına uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırıda polis memuru Abdullah Ümit Sercan şehit oldu, Cumhur Özsoy da yaralandı. Şehit Sercan'ın Midyat Anadolu İMKB Lisesi'nde 3 yıldır görev yapan İngilizce öğretmeni olan eşi Özay Sercan, Milli Eğitim Bakanlığı kararnamesiyle Antalya'ya tayin edildi.
Midyat İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdulkadir Altay, bakanlık tarafından gönderilen kararnamenin Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ulaştığını belirterek, "Midyat'ta, Sanayi Mahallemizde bulunan Anadolu İMKB Lisesi'nde 3 yıldan buyana görev yapan İngilizce öğretmenimiz Özay hanımın tayini Antalya iline çıkmıştır. Bu karar Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından bize gönderildi, şuan kararname elimize ulaştı. Öğretmenimizi görev yaptığı süre içerisinde gayretli ve çalışkan kişiliği ile tanıdık. Çocuklarla çok ilgili bir öğretmenimizdi. Bizi de derinden üzen bir olayın ardından öğretmenimiz buruk bir şekilde ayrılacak. Çok değer verdiğimiz öğretmenimizin bu şekilde ayrılmasını bizlerde arzu etmezdik. Yeni görev yerinde öğretmenimize başarılar diliyorum. Rabbim kendisine sabırlar versin. Şehit polisimize de Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerinde de başsağlığı diliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI