Sakarya’da geçtiğimiz hafta etkili olan kar yağışı tekrar başladı. Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santime kadar yükselirken, karla mücadele ekiplerinin tüm hızıyla çalıştıkları belirtildi.
Geçtiğimiz hafta boyunca etkili olan kar yağışı Sakarya’nın genelinde hayatı olumsuz yönde etkilemişti. Dün akşam saatlerinden itibaren Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, Sakarya’ya kar ve sis getirdi. Yollar kısa sürede karla kaplanırken, Karaman, Camili ve Korucuk mahallelerinde kar kalınlığı 10 santime kadar ulaştı. Vatandaşlar sokaklarda karın keyfini çıkartırken, karla mücadele ekiplerinin ise yollarda tuzlama ve açma çalışması yaptığı öğrenildi.
Kar yağışı şehir merkezinde de etkili oldu. Şehir merkezinde esnaflar, dükkan önlerinde yığılan karları temizleyerek belediye ekiplerine yardımcı olmaya çalışıyor. Esnaf Kerem Görüm, "Sakarya’da soğuk başladı. Hiç bu kadar kar yağmamıştı Sakarya’ya bu sene. Mikroplar kalktı, temizlendi. Çocuklar mutlu, okullar tatil olacak. Biz de esnafız, karda çalışıyoruz. Çok güzel oldu karın yağması" ifadelerini kullandı.
Şehir genelinde şu ana kadar kapanan yol bulunmazken, belediye karla mücadele ekipleri çalışmaları sürdürüyor.