Niğde’de 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Çamardı ilçesinde bulunan Demirkazık Dağına zirve tırmanışı yaptı.

Türkiye Dağcılık Federasyonun’un Niğde Çamardı ilçesinde bulunan Mümtaz Çankaya Dağ Evi’nin önünde başlayan tırmanışın yürüyüşü Emli vadisine varmadan sona erdi.

Tırmanış’da gazetecilere açıklamada bulunan Vali Yılmaz Şimşek, amaçlarının 15 Temmuz’da şehit 249 şehidi ve tüm şehitleri yad etmek olduğunu söyledi.

Vali Şimşek, ‘‘Bugün çok anlamlı bir tırmanış yapıyoruz. Yarın 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik günü çerçevesinde bizde tüm ülkemizde olduğu gibi birçok etkinlikler yapıyoruz. Bizimde etkinliklerimiz arasında Demirkazık zirvesine sporcularımız ile birlikte tırmanış yapıyoruz. Amacımız 15 Temmuz’da şehit olan 249 şehidimize ve tüm şehitlerimize saygımızı yad etmektir. Bu ihanet ve karanlık geceyi milletimize unutturmamak, milletimizi bu konuda diri tutmak, canlı tutmak ve bu ihanet gecesini çocuklarımıza, torunlarımıza anlatmaktır. Bu çerçevede etkinlikler düzenliyoruz. Bugünde dağcılarımızla ve tüm sporcularımızla birlikte bu tırmanışımızı gerçekleştiriyoruz’’ dedi.

Tırmanışa UMKE, AFAD, JAK ve ambulans ekipleri de her ihtimale karşı hazır bulundurulurken tırmanışa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Çamardı Kaymakamı Batuhan Bingöl, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Ersan Başar, kurum müdürleri ve dağcılar katıldı.