Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetimi tarafından, Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde ki çalışmalarla ilgili olarak sanayicilere bilgi verildi.

Kdz. Ereğli TSO yönetimi tarafından TSO toplantı salonunda düzenlenen “Islah OSB” toplantısında açılış konuşması yapan Kdz. Ereğli TSO Başkanvekili Sertan Yalçın, son çıkan torba yasanın işlerini kolaylaştırdığını ifade etti. Yalçın, son gelişmeleri değerlendirmek üzere aynı zamanda şehir plancısı olan Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago’nun bilgilendirme yapacağını söyledi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Esra Alpago, Islah OSB çalışmalarında TSO’nun önemi ve rolünün çok büyük olduğunu belirterek, katılımcıları çalışmalar hakkında bilgilendireceğini ifade etti. Alpago konuşmasında “TSO burada bize önayak oluyor, onun varlığı bu projenin güçlenmesine sebep oluyor. Islah OSB’nin normal bir OSB’den şöyle bir farkı var; Valilik nezdinde kurulacak bir ana komisyonda Islah şartları belirlenecek ve bu Islah şartlarının kaç yıl içerisinde tamamlanacağı, bu süre içerisinde de bu projeye iştirak eden işletmelerimiz bu Islah şartlarını yerine getirdikten sonra normal bildiğimiz OSB statüsü kazanacak. Bu süreçte yatırımcıların ‘Evet’ demesi gerekiyor. Bunun için yetki verilmesi gerekiyor TSO’ya, TSO kanalıyla da bu işleri yürütecek kişiye. Bir başvuru yapılacak ve bu başvuru değerlendirilecek. Valilikte bir komisyonumuz var hemen hemen genel müdürlük seviyesine tüm kurumların dahil olduğu bir komisyon. Ama süreci başlatabilmemiz için yatırımcının evet demesi gerekiyor” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı soru-cevap şeklinde devam etti. Toplantı sonunda yatırımcılara Islah OSB kurulması için gerekli bilgilerin ve talep yazısı ile taahhütnamenin de içlerinde olduğu istenen bazı belgelerin olduğu dosyalar verildi.

Toplantıya TSO yöneticilerinden Sertan Yalçın, Mehmet Çivici, Mehmet Alim ile yatırımcılardan Tat Metal Yönetim Kurulu Başkanı Akın Tatoğlu, Özdemir Boru Profil Yöneticilerinden Erkan Özmadenci, Lider Ticaret Sahibi Aysel Manay, İttifak Metal Genel Müdürü Tarık Babaoğlu, Çemsan ortaklarından Serdar Bakkaloğlu, Yılmaz Madencilik Muhasebe Müdürü Ercan Yalçın ve diğer yatırımcı temsilcileri katıldı.