AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Tüfenkci, çözüm sürecinin yeni bir merhaleye geldiğini ifade ederek, "Çözüm süreci, asla çözülme süreci değildir" dedi.
Tüfenkci, genel seçim çalışmaları kapsamında Malatya Mimarlar Odası’nı ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.
Mimarlar Odası Malatya Şubesi Yönetimi’nin değerli isimlerden oluştuğunu kaydeden Tüfenkci, yapılan çalışmaların takdire şayan olduğunu belirtti.
Tüfenkci, odaların öncelikle meslek kuruluşu olduğunun bilinmesi gerektiğine dikkat çekerek, "Mesleğin ilerlemesi noktasında gayret gösterilmesi gerektiğine ben hep inandım. Asla ve asla ayrımcılığa ve ideolojik düşüncelerinin olmaması gerektiği kanaatindeyim. Elbette ki nasıl ki her avukat arkadaşımızın bireysel anlamda dünya görüşü ve düşüncesi varsa, mimar arkadaşlarımızın da kendilerine has düşünceleri ve ideolojileri vardır. Ama odaların bunlardan öte herkese eşit davranan, her bir meslek mensubunun hakkını, hukukunu koruyan, mesleğin gelişmesine ve daha güzelleşmesine katkı sunacak çalışmaları ortaya koyması gerektiğine inandım" şeklinde konuştu.
Yasa değişikliğiyle beraber bir takım hakların kaybolmuş gibi görünebileceğini ancak geniş müzarekelerle birlikte, yeni bir yasayla daha kapsamlı ve farklı bir platforma oturtulabileceğini kaydeden Tüfenkci, milletvekili oldukları takdirde kendilerine iletilen sorun ve isteklerle ilgili gayret göstereceklerini dile getirdi.
Tüfenkci, yapacakları her çalışmada istişareye büyük önem vereceklerini belirterek, meslek kuruluşlarının talep ve önerilerini her zaman dinleyeceklerini ifade etti.
"ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEYİZ"
Tüfenkci, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimin Türkiye için tarihi bir dönemeç olduğuna dikkat çekerek, "Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında insanlarımızın seçim yapacağı bir dönem. Türkiye’nin bundan sonrası için gidişatının hangi yöne ve nasıl olması gerektiği; yakalanan ekonomik, siyasi istikrarın, huzurun ve güvenin sürmesine yönelik bir insanlarımız seçim yapacak. İnşallah demokrasi ve istikrardan yana bir tercih olur" diye konuştu.
"ÇÖZÜM SÜRECİ YENİ BİR MERHALEYE GELDİ"
AK Parti’nin iki yıldır üzerinde durduğu çözüm sürecinin bugünlerde yeni bir merhaleye geldiğine vurgu yapan Bülent Tüfenkci, şunları söyledi: "Bazılarının değdiği gibi çözüm süreci asla bir çözülme süreci değildir. Biz, çözüm sürecinde iki yıllık dönemde hep AK Parti’nin dirayetli duruşuyla, sabrederek, bire takım şartların oluşması sağlandı. Akan kanın durması ve annelerin gözyaşının dinmesi noktasında ki gelişmeleri kazanç saydık. Ama gelinen noktada iki yıllık bir gecikme olduğunda da ısrar ettik. Çünkü bu işin muhatapları, bölgedeki silahlı güçlerini çekme taahhütlerini yerine getirmediler. Ama geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda sürecin yeni bir merhaleye girdiği görülüyor. Biz, çözüm sürecinde ısrar ederken asla ve asla kamu düzeninin ihmal edilmesini de tasvip etmiyoruz. Oradaki vatandaşlarımıza, esnaflarımıza uygulanan tehdidin, baskının, şantajın hiçbir şekilde mazereti olmayacağını da biliyoruz. Bu noktada da AK Parti olarak İç Güvenlik Paketi’nin meclisten geçmesi noktasında gayret gösteriyoruz."
"KENTİMİZ İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIZ"
Malatya Mimarlar Odası Başkanı Habip Ahmet Şahin ise, AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Tüfenkci’ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, aday adaylığı sürecinde başarılar diledi.
Şahin, kent yapılaşması ve planlanmasında kaliteli fikirler yürüten Mimarlar Odası’nın Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’ndeki değişiklikler ile yarı kamu kurum niteliğinden çıkarılarak, işlevselliğini yitirdiğini savundu.
Sorunların çözümü noktasında AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bülent Tüfenkci’den destek beklediklerini dile getiren Şahin, "Mimarlar Odası’nın Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’ndeki değişiklikler ile yarı kamu kurum niteliğinden çıkarıldı. Bu durum bizi ve camiamızı üzmüştür. Sizden ricamız, milletvekili olacağını düşünerekten kısaca değindiğimiz sorunlarımızın çözümünü üretmenizdir. Biz, Mimarlar Odası olarak kentimiz için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağız" dedi.