Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara, er meydanlarında ‘Diriliş’ temalı özel bir kispet giyecek.
Recep Kara, ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinden esinlenerek Samsunlu kispet ustası Uğur Kesen’den özel bir kispet yapmasını istedi. Kara’nın talebi üzerine hemen çalışmaya başlayan Uğur Kesen, Osmanlı motiflerinin yer aldığı ‘Diriliş’ temalı özel bir kispet imal etti. İki günde yapılan kispet Recep Kara’yı bekliyor.
TRT 1 ekranlarında izlenme rekorları kıran Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu hazırlayan önemli göç, sefer ve savaşların kahramanı olan ve Osmanlı’nın kurucusu Osman Bey’in babası olan Ertuğrul Gazi’nin yaşamı ve kahramanlıklarını anlatan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisi etkisini er meydanlarında da gösterecek. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 2004, 2007 ve 2008 yıllarında başpehlivan olan, birçok kez de kürsüye çıkan Recep Kara, bu yıl er meydanlarında ‘Diriliş’ temalı bir kispet giyecek.
Başpehlivan Recep Kara’nın özel kispetini diken Samsunlu ünlü kispet ustası Uğur Kesen, bu kispeti Kara’nın isteği üzerine yaptığını belirterek, “TRT’de oynanan ‘Diriliş Ertuğrul’ dizisinden esinlenerek bizden böyle bir kispet talep etti. Biz de Osmanlı motiflerinden dizayn ederek böyle bir çalışma yaptık ve güzel bir çalışma oldu. Bu kispet normal kispetlerden fazla bir günümüzü aldı. Çünkü özel bir işçilik yaptık ve ilk defa böyle bir şey yaptık. İşçilik olarak kispet üzerindeki motifleri tek tek yapıyoruz. Bu kispet göze çok hitap ediyor” dedi.
Osmanlı motifli yaptığı kispetin maliyetini açıklayan Kesen, “Eskiden kispetler manda derisinden 8-10 kilo arasında değişirdi. Şimdiki kispetleri dana derisinden yapıyoruz ve bunların hafifliği 2 kilodur. Kispetler yağ yese bile 3 kiloyu geçmiyordur. Bu kispet kasnak derisi ve üç kat deriden yaparız ve sert olur. Bunların fiyatları da özel olduğu için bin TL ama normal kispetlerimizin fiyatları da 500-600 TL arasında kilosuna göre değişiyor” diye konuştu.
Kara için hazırlanan kispetin ön tarafında özel işlemeli olarak pehlivanın isminin baş harfi olan ‘R’ harfi işlendi. Ordulu olan Recep Kara, er meydanlarında Ankara Büyükşehir Belediyesipor adına güreşiyor.