“Efsanelerin Yolu” için geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’ın Primorsko ilçesinde sergilenen proje etkinlikleri bu defa Enez’de gerçekleştirildi.

Edirne Sınırötesi Kültürleri Araştırma Derneği ile Bulgaristan Burgaz’da bulunan Alef derneğinin, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının birinci teklif çağrısı kapsamında yürüttüğü CB005.123.107 sayılı "Efsanelerin Yolu - Sürdürülebilir Kültürel - Tarihi Turizmin Geliştirilmesi İçin Yeni Ortaklıklar Kurulması" isimli IPA projesi kapsamında Enez ilçesinde bir etkinlik düzenlendi.

“Efsanelerin Yolu” için geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’ın Primorsko ilçesinde sergilenen proje etkinlikleri bu defa Enez’de gerçekleştirildi. Etkinliğe Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı’da katıldı. Edirne Sınırötesi Kültürleri Araştırma Derneği ve Bulgaristan’ın Burgaz şehrindeki ALEf Derneği yöneticileri ile bir araya gelen Bostancı, proje hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Türk ve Bulgar ekiplerle bir görüşme yapan Bostancı, Bulgaristan’dan gelen konuklara Enez hakkında bilgiler verdi. Enez’in yeni gelişen bir ilçe olduğunu kaydeden Abdullah Bostancı, “Enez gölleri, faunası ve bitki türleri ile zengin bir ilçe. Tarihi, denizi, balığı ve en önemlisi kalesi ile turistlerin ilgisini çeken bir yer. Zengin bir tarihimiz var” dedi.

ESKAD ve ALEF derneklerinin proje etkinliği için Enez’de olmalarından memnuniyet duyduğunu ifade eden Enez Belediye Başkanı Abdullah Bostancı, “İnsanlar bu dünyada şu dine, bu kültüre sahipler diye değil insan odaklı bir şekilde yaşamalı. Kültürlerin kaynaşması için bir araya gelmeliyiz. Bugün de burada her iki derneğin kültürel etkinlikleri için buradayız. Enez’e hoş geldiniz” şeklinde konuştu.

Proje etkinliğinin ardından Bulgaristan’dan Enez’e gelen konuklara Enez Kalesi gezdirildi ve burası hakkında bilgiler verildi. Türk ve Bulgar ekipler daha sonra Enez’de ortak bir yemekte bir araya geldi.