Kosova’da Osmanlı Mimarisini konu alan İsmet Bölükemini’nin kişisel sergisi yoğun ilgi gördü.
Türkiye’de yaşayan Kosovalı ressam İsmet Bölükemini Priştine’de ikinci kez kişisel sergisi ziyaretçilerine kapılarını açtı. Yunus Emre Enstitüsü Priştine Türk Kültür Merkezi’nde Osmanlı mimarisini konu alan ve Antalya ile Kosova’dan manzaralar içeren eserlerin yer aldığı resim sergisine çok sayıda sanatçı yanı sıra, Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, TİKA Kosova Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü ile çok sayıda Kosovalı katıldı. Sergide ressam Bölükemini ‘ye ait 32 eserin bulunduğu bildirildi.
Sergi açılışı vesilesiyle bir konuşma yapan Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Bülent Üçpınar, “Ben İsmet Bölükemini’nin resimlerine baktığımda bir insanilik, bir geçmişten gelen bir asudelik, bir sükunet görüyorum. Bu resimlere her baktığımda da, modern hayatın keşmekeşinden bir kurtuluş olduğunu görüyorum. Bölükemini ortak kültürümüzün bir başka boyutunu da ortaya koyuyor. Ev kültürüyle ortaya çıkan bu boyut bize, apartmanlara sıkışmışlığımızın aksine eskiden çok daha güzel sokak ve evlerde yaşadığımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ise “İsmet Bölükemini, Türkiye ile Kosova arasında sanat köprülerinden birini oluşturuyor. Sergiye hem sanatçı olan hem de sanatı seven bir topluluk katılmış. İsmet Bölükemini’ye bu güzel eserleri Kosova ve Türk kültürüne kazandırdığı çok teşekkür ediyoruz” dedi.
İsmet Bölükemini’nin Kişisel Resim Sergisi Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde 27 Mart 2015 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.