Çeşitli temaslar için Ordu’da bulunan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve beraberindeki heyet Ordu Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.
İstiklal savaşında Duatepe’de şehit olan 23 Ordulunun şehitliğinin bulunduğu Polatlı Belediye Başkanı ve beraberindeki heyet çeşitli temaslar için Ordu’ya geldi. Belediye başkanı Mürsel Yıldızkaya ve beraberindeki heyet Ordu Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve cemiyet üyeleri hazır bulundu.
"ORDU’NUN BASIN GEÇMİŞİ ÇOK GÜÇLÜ"
Ziyaret çerçevesinde Polatlı Belediye Başkanı’na cemiyet ve Ordu basını hakkında bilgiler veren Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, Ordu’nun basın tarihinin güçlü olduğunu söyledi. Türkiye’nin ilk köy gazetesinin Ordu’da çıktığını belirten Aydın, "Ordu basını köklü bir geçmişe sahip, ilk köy gazetesi Ordu’da çıktı. Cumhuriyetin 10’uncu yılında ilk ulusal gazete 24 sayfa olarak Ordu’da çıktı. Ordu’nun il olmasında basının etkisi çok fazlaydı, o zamanlar Ordu’da yayın yapan bir gazetemiz manşetinde ’Nahiye Değil İl Olmak İstiyoruz’ haberiyle çıkmıştı ve o gazete sandallarla Ankara’ya iletilmişti. Atatürk’ün ve İsmet Paşa’nın gazeteyi görmesiyle Ordu nahiye değil il olması kararlaştırılmıştı" dedi.
"KARDEŞ BELEDİYE OLABİLİRİZ"
Sivil toplum örgütleri ve basın temsilcileriyle birlikte Ordu’da çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade eden Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Türk tarihinin kaderinin yazıldığı savaşların Polatlı’da gerçekleştiğini belirtti. Duatepe’de şehit olan Orduluları anlatan Yıldızkaya, "Duatepe, İstiklal Savaşı’nın önemli noktalarının bir tanesi. Burada meydana gelen muharebelerde 52 Ordulu vatandaşımız şehit oldu. Biz her yıl onları anıyoruz. Ordulular atalarına sahip çıkıyor ve Polatlı’da bulunan şehitliği her zaman ziyaret ediyorlar. Biz de Orduluların bu sıcakkanlılığını görmek, ikili ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için biz bugün buradayız ve çok iyi karşılandık Ordu gerçekten bambaşka bir şehir. Eğer kardeş belediye olmak için bir talep gelirse biz bunu memnuniyetle karşılarız" diye konuştu.
Heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın, ilerleyen yıllarda Polatlı ve Ordu arasında daha iyi ilişkilerin olacağına inandığını sözlerine ekledi.