İlkadım İlçesi Derebahçe Mahallesi sakinlerinin İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’a isteği üzerine Derebahçe Mahallesi’nde hayat bulacak olan Derebahçe Kültür ve Yaşam Merkezi’nin yapımına başlandı. Yapımına başlanılan Kültür ve Yaşam Merkezi, düğün, sinema, kreş, spor salonlarının yanı sıra büyük bir yeşil alanı içinde barındıracak. Tesis sadece İlkadım ilçesine değil Samsun’a hitap edecek büyüklükte olacak. Çalışma alanında incelemelerde bulunan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Mahalle sakinlerimiz istedi bizler yapıyoruz” diye konuştu.

Tesis inşaatını gezen Başkan Tok, daha sonra Derebahçe Mahallesi’nde gerçekleşen asfalt ve yol yapım çalışmalarını inceledi. Mahalle sakinleri yapımına başlanan yaşam merkezi ve yapılan yol çalışmaları için Başkan Tok’a teşekkür etti.

“TEMEL ATMA TÖRENİ YAPACAĞIZ”

Başkan Tok yaptığı açıklamada, “İlkadım Belediyesi olarak 2015 yılını proje yılı olarak ilan etmiştik. Gerek yol çalışmalarımız gerek proje çalışmalarımız2015 yılında büyük hızla ilerliyor. Samsunumuzda böylesi güzellikte bir ilk olacak olan bir kültür merkezimizi temelini atma aşamasına getirdik. Bu merkezimizde büyük bir düğün salonu, toplantı salonları, hanımlarımız için özel salonlar, sinema salonları, çocuklarımız için kreş alanları ve büyük bir park alanı ile birlikte büyük bir peyzaj çalışmasının ardından muazzam bir projenin startını vermiş durumdayız. Önümüzdeki günlerde temel atma töreni ile birlikte bu tesisimizi halkımız ile paylaşmış olacağız. Projemiz Derebahçe Mahallemizde gerçekleşmekte olup tüm Samsunlulara hitap eden bir tesistir. Bu tesislerimiz başta Derebahçe Mahallemize, İlkadım ilçemize ve Samsunumuza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.