Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kütahya Şube Başkanlığı tarafından Doğu Türkistan’da yaşanan olaylara tepki gösterilip gıyabi cenaze namazı kılındı.
Karagöz Ahmet Paşa Camii önünde teravih namazı sonrası toplanan grup, Doğu Türkistan’da öldürülenler için gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti.
Sevgi Yolu üzerinde Kütahya Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen basın açıklamasına, dernek üyeleri ve Adıyaman’da, faaliyet gösteren bazı STK temsilcileri ile bir çok vatandaş katıldı.
Düzenlenen basın açıklamasını okuyan Anadolu Gençlik Derneği Kütahya Şube Başkanı Erol Taşkın, "İşgalci Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskı ve tahakkümünü artırmasında özellikle Ramazan ayını seçmesi Müslüman halkını provoke etmeye yönelik bir harekettir. Geçtiğimiz hafta içerisinde sadece oruç tuttukları için yüze yakın kardeşimiz şehit edilmiştir. Yaşanan tartaklanan ve yaralanan kardeşlerimizin sayısı belli değildir. İşgalci Çin yönetimi, Müslüman devlet memurlarının, öğretmenlerin, öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmasına müsaade etmemektedir. Aynı şekilde aynı şekilde namaz kılmalarına da müsaade etmemektedir. Doğu Türkistan’da olup bitenlerin dünya kamuyu ile paylaşılmasına imkan verecek tarafsız gazetecilerin ve gözlemcilerin bölgeye gitmesi sağlanılmalıdır. Türkiye, Suriye’de bir bataklığın içine çekilmek istenmektedir. Türkiye, Irak ve Suriye politikasında bir tuzağın içine düşmüştür. İzlenen politikalar başta İsrail olmak üzer emperyalizmin ekmeğine yağ sürmüştür. Biz bu coğrafyada Türk’ü ile Kürt’ü ile Arap’ı ile Fars’ı ile birlikte barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Biz bu coğrafyada Müslüman ya da değil kimsenin saçının teline zarar gelmesini istemiyoruz. Bütün bunların yolu öncelikle ABD ile stratejik ortaklıktan vazgeçmektir. Avrupa Birliğinin peşine takılmaktan vazgeçmektir. İsrail ile birlikte hareket etmekten vazgeçmektir" ifadelerini kullandı. (EFE)