Mamak Belediyesi tarafından kurulan Yeni Mamak Basketbol Takımı bu sezon Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde (TB2L) ter dökecek. Tamamen belediyenin öz kaynaklarıyla kurulan takımın teknik heyeti ve sporcuları basın karşısına geçti.

Baş antrenörlüğe Murat Dikmen’in, menajerliğe Yunus Emre Yalnızyiğit’in, asistan koçluğa Emre Karanaz ve Nehir Berk’in, kondisyonerliğe Onur Sevinç’in getirildiği Yeni Mamak Basketbol Takımı’nın lansman toplantısı gerçekleşti. Tesisleşme ve finansal kaynaklar sayesinde bir alt lig yerine TB2L’den başlayacaklarının altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Sportif yatırımlarımızın ne kadar doğru olduğunun göstergesi bölgesel lig yerine bir üst ligden başlayacak olmamız” dedi.

“Sporun alt kimliği tesisleşme”

Göreve geldiklerinden bu yana Mamak tarihinde görülmemiş spor yatırımları yaptıklarını kaydeden Akgül, “Biliyoruz ki sporun alt kimliği tesisleşme. Geri kalanı ise, disiplinli çalışma ve takım içerisinde kardeşlik duygusu, sonrasında başarı beraberinde geliyor. Yeni sezon için teknik kadromuza ve sporcularımıza sonuna kadar güveniyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu

Basketbol takımının altyapı çalışmalarının da bütün hızıyla devam ettiğinin altını çizen Akgül, “5 alt kategoride toplamda 410 sporcumuz faaliyet gösteriyor. Amacımız geleceğin dev adamlarını Mamak’ta yetiştirmek ve ilçemizde yaşayan bütün gençlerimizi spora kazandırmak” şeklinde konuştu.

“Kaliteli ve nitelikli transferler yaptık”

Bu sezon en büyük hedeflerinin TB1L’e çıkmak olduğunu belirten Baş antrenör Murat Dikmen, “Bu konuda kaliteli ve nitelikli transferler yaptık. Bu transferle neticesinde belediyemiz tesis konusunda çok iyi bir organizasyon gerçekleştirdiği için başarının ilk basamağı zaten oluşmuş durumda. Spor konusunda ne kadar olanağa sahipseniz geleceğe dair hedefleriniz o kadar net oluyor. Bu açıdan bize her türlü desteği veren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e takımımız adına çok teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Toplantı sonrası Akgül’e günün anısına tüm takım oyuncularının ve teknik heyetin imzaladığı forma hediye edildi. Takımı oluştururken tek düşüncelerinin başarıya ulaşacak bir takım oluşturmak olduğunu kaydeden Akgül, “Bu süreci iyi götürebileceğimiz takım arkadaşlarımızla anlaştık. Türkiye’nin birçok takımında ter akıtan başarılı oyuncuları kadromuza kattık” dedi.