Konya Ticaret Odası (KTO) yönetimi Konya Tarım Fuarı’nda stant açan firmaları ziyaret etti.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Sağlam ve Ramazan Erkuş ile Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Konya Tarım Fuarı’nda stant açan firmaları ziyaret etti. Stantlarını tek tek gezen KTO heyeti firma sahiplerinden bilgi aldı.
KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “Konya Tarım Fuarı’nın açılışını Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle gerçekleştirdik. Sayın Başbakanımıza fuarımıza gösterdiği ilgi dolayısıyla teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en büyük, Avrupa ve Asya’nın üçüncü en büyük tarım fuarını Konya’da, Uluslararası Fuar Merkezi’mizde düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Tamamı dolu 6 holümüze ilave olarak fuaye alanımızda açılan stantlarımızla 66 bin metrekare kapalı, 20 bin metrekare açık olmak üzere toplam 86 bin metrekare alanda yapılan fuarımıza 18 ülkeden 381 firma bin 143 marka ile katılıyor. Yurt içinden ve yurt dışından fuarımıza katılan firma temsilcilerimize ve fuarımızı ziyaret eden misafirlerimize gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyorum. Mimari yapı olarak Avrupa standartlarında yapılan merkezimizde yurt içinden ve yurt dışından katılımcılar için tüm ayrıntıları düşündük. Fuar Merkezimiz, stant açan firmalar için tüm fiziki ve teknik imkânlarla donatıldı. Ziyaret ettiğimiz stantlarda yetkililerden sergiledikleri ürünler ve fuar merkezimiz hakkında bilgi aldık. Yoğun katılımla gerçekleşen fuarın ticaretleri açısından son derece olumlu geçtiğini söyleyen katılımcılar yeni fuar merkezimizin de tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlendiğini ifade ettiler. Kendilerinden böyle bir görüş almak bizleri daha da mutlu etmiştir” dedi.
2015 Tarım Fuarı’nda ziyaretçi sayısında bir önceki yıla göre yüzde 50 oranında artış beklediklerini ifade eden Başkan Öztürk, “2014 tarım fuarında 203 bin olan ziyaretçi sayısının bu seneki fuarımızda 300 bini geçmesini bekliyoruz. Konya’nın en fazla ziyaretçi çeken etkinliği olan Tarım Fuarı’nın Konya ekonomisine katkısı 40 milyon TL’dir. Sadece Konya değil çevre illerde dahi oteller tam doluluğa ulaşmıştır. Fuar sayesinde katılımcı firmalar ile birlikte Konya’da hizmetler sektörüne de büyük bir canlılık gelmektedir. Fuarımız şehrimizin en önemli sektörü olan tarım ve tarım mekanizasyonu sektörümüzün daha da büyümesini dünyaya açılmasını sağlamaktadır. 2017’den itibaren 6 holün tamamının dolacağı en az altı fuar yapılması amacıyla projemiz üzerinde çalışıyoruz. Makine, yapı, gıda, döküm ve hayvancılık fuarlarının da tarım fuarı gibi marka fuarlar haline getireceğiz. Hedeflerimizi gerçekleştirdiğimizde hem sektörlerimizin ticaret hacmini artırmış olacağız hem de Konya ekonomisine çok büyük bir katkı sağlayacağız” diye konuştu.