Yunusemre Belediyesi Yuntdağı bölgesini kalkındırmak amacıyla başlattığı ‘Meyveciliği Yayma ve Geliştirme’ projesi kapsamında bölgede yaşayan çiftçilere ikinci kez fidan dağıtımı gerçekleştirildi.
Belediyenin Muradiye’deki Fen İşleri Şantiyesi’nde gerçekleşen fidan dağıtım törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, Hakan Akgöl ve çiftçiler katıldı.
Törende Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ile birlikte çiftçilere fidan dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtım töreninde 100 çiftçiye 3 bin adet aşılı ceviz, 14 bin adet aşısız Antep fıstığı fidanı dağıtımı yapıldı.
“HER YER YUNTDAĞI’NA ÇIKIYOR”
Törende konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Yuntdağı bölgesinin yatırıma açık bir bölge olduğunu belirterek, “Manisa’nın Büyükşehir olmasıyla birlikte bu yeni döneme kırsal kalkınma ve tarımsal kalkınmadan da sorumlu olduğu yeni döneme en hızlı uyum gösteren Yunusemre Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Bizler o kadar uyumlu bir coğrafyada yaşıyoruz ki burada fakirliğin hiç yanımıza yaklaşmaması gerekiyor. Manisa’nın ovası, sanayisi, hayvancılığı bizleri doyuracak potansiyele sahiptir. Manisa’nın açılabileceği neredeyse tek yer Yuntdağları kalmıştır. Dolayısıyla her yer Yuntdağı’na çıkıyor. Bugünkü etkinlikten dolayı Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ise, ceviz fidanı dağıtımın töreninin ikincisini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Bugün 14 bin tane aşısız Antep Fıstığı, 3 bin adet Aşılı Ceviz fidanı dağıtıyoruz. Amacımız Yuntdağı bölgesinde belirli rakımlarda bu tür ceviz gibi Antep Fıstığı ürünlerin yetiştirilmesini sağlamaktır. Bu ağaçlar Yuntdağları bölgesinin yapısına uygundur. İlerleyen yıllarda Antep Fıstığı ve cevizi ciddi bir sektör haline getireceğiz. Önümüzdeki günlerde süt tankı dağıtımı gerçekleştireceğiz. Belediye Kaymakamlık iş birliği ile Yuntdağı’nı ciddi bir sektör haline getireceğiz. Vatandaşlarımız daha iyisine layıktır. Her şey ülkemiz için her şey Yunusemre içindir.” diye konuştu.
Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal da, dağıtılan fidanların vatandaşlara bol kazanç getirmesini dilediğini belirterek, “Bugün Yuntdağımızın mahallelerine Antep Fıstığı ve ceviz dağıtıyoruz. Üzüm ve organik tarım ile ilgili çalışmalarda da bulunacağız. Bununla ilgili projelerimiz olgunlaştı. Kısa süre içerisinde bu hizmetleri vatandaşlarımıza sunacağız.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından çiftçilere fidan dağıtıldı. Oldukça memnun olan çiftçiler Yunusemre Belediyesine teşekkür ettiler.