Devlet Anadolu Öğretmen Lisesi’nden öğrencilere ve protokole aşure ikramında bulunuldu

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde faaliyette bulunan Sebahat- Cemil Ulupınar Anadolu Öğretmen Lisesi’nde Muharrem Ayı nedeniyle bu yıl ilk kez düzenlenen aşure ikramı gerek öğrenciler ve gerekse protokol tarafından memnuniyetle karşılandı.

Okul salonunda düzenlenen aşure ikramı ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Turgay Kırgil, "Muharrem ayının Müslüman alemi için çok önemli bir aydır. Birçok mucizenin gerçekleştiği bir ay olan ve bizim Muharrem ayını ön plana çıkarmamızın nedeni, Kerbela vakası orada Hz. Hüseyin ve 70 kişinin şehit edilmesinin yıl dönümü olmasından kaynaklanmaktadır. Bütün İslam aleminin acısının olduğu bir gün bunu da birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın sembolü olan aşure ayı ile bütünleştirmenin sevincini yaşamaktayız. Okulumuzda bu yıl ilkini düzenlediğimiz etkinliğimize iştirak eden gerek protokol üyeleri ve gerekse okul velilerimize katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Aşure Günü Programına; Belediye Başkanı Mustafa Semerci, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Kelebek, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Ak Parti Belediye Başkanlığı Aday Adayı Özcan Özmekik, Okul Aile Birliği Başkanı Murat Bostancı ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.