PINAR Karşıyaka, ULEB Eurocup çeyrek finalindeki rakibi Herbalife Gran Canaria'nın yönetimiyle görüşerek Twitter'da yayınlanan tehdit mesajlarıyla başlayan krizi çözdü. Yeşil kırmızılılar, rakibi 25 Mart Çarşamba günü oynanacak rövanş maçı için İzmir'e gelmeye ikna etti. Eurocup yönetimi ve rakiple temas kurduklarını söyleyen Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, "Twitter'da iki çocuğun yaptığı yanlış paylaşımlar krize yol açtı. Emniyet bu çocukları tespit etti. Endişe edecek hiçbir durum yok" dedi.
Karşılaşma için ekstra güvenlik önlemi almaya gerek olmadığını dile getiren Büyükkarcı, "Rakip de olayın kötü, ciddiyetsiz bir şaka olduğunu anladı. Türkiye'ye gönül rahatlığıyla gelecekler. Onlar bizi çok iyi ağırlamıştı. Biz de onları maç öncesi aynı misafirperverlikle konuk edeceğiz. Gran Canaria Başkanı Joaquin Costa Prat'la salı günü birlikte yemek de yiyeceğiz. Hedefimiz rövanşta rakibimizi yenerek adımızı yarı finale yazdırmak" diye konuştu.
IŞİD MESAJLARI GEÇİLMİŞ
İspanya'nın Kanarya Adaları temsilcisi Gran Canaria, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) terör eylemlerinden görüntüler içeren mesajlar nedeniyle İzmir'e gelmekte çekince yaşamıştı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter kanalıyla Gran Canarialı oyunculara tweet atan birkaç kişi, oyuncuları ve ailelerini ölümle tehdit etti, mesajlarda IŞİD katliamlarından fotoğraflar paylaştı. İspanyol ekibi bu tweetleri kulübün internet sitesinden yayınlayarak gerekli önlem 48 saat içerisinde alınmazsa İzmir'e gelmeyeceklerini bildirdi. Pınar Karşıyaka, rakibine 18 Mart'ta oynanan ilk maçta 76-66 yenilmişti.