Ankara’daki kültürel ve sanatsal faaliyetlerin beşiği konumunda olan Hamamönü, bu sefer de fotoğraf yarışması için kapılarını açtı.
Bugüne kadar birçok farklı branştan yüzlerce esere ev sahipliği yapan Hamamönü, son olarak minik fotoğrafçıları ağırladı. "Çocuk Dostu Şehir Projesi” kapsamında minik fotoğrafçıların çektiği fotoğraflar, Hamamönü’nde sergilenmeye başlandı. Hamamönü’ne hem fotoğrafların güzelliği hem de çocukların neşesi damga vurdu.
Ankara Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü “Çocuk Dostu Şehir Projesi” kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasına, Altındağ Belediyesi ev sahipliği yaptı. “Ankara’da Çocuk Olmak” konulu fotoğraf yarışması, Hamamönü Sanat Sokağı’nda sonuçlandı. Ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlenen yarışmaya katılan 322 fotoğraf, Hamamönü Sanat Sokağı’na renk kattı. Yarışmanın ortaokul kategorisinde Duru Yıldız birinci olurken, lise kategorisinde ise Dilan Değirmenci zirvenin sahibi oldu. Yarışma, öğrencilerin çektiği fotoğrafları dijital ortama aktarmasıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.