Yahyalı’nın ekonomik açından gelişmesi ve ticaretin canlanması için çalışmalarını yoğunlaştıran Yahyalı Belediyesi, ilçeye her Cumartesi günü kurulacak olan 2. El Oto Pazarını açtı.
Bu hafta ikincisi kurulan Yahyalı 2. El Oto Pazarına incelemeler yapmak amacıyla giden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, ilçe ekonomisini canlandırmak için çalışmalarının devam ettiğini belirterek, oto pazarının büyümesi ve civar bölgelerden satıcıların buraya gelmeleri için çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Başkan Öztürk “ 36 bin nüfuslu bir ilçeyiz. İlçemizdeki araç sayısı 12 bin. İlçemizde her üç kişiden birinin aracı bulunuyor. Gelir seviyesi, orta seviyede bir ilçeyiz. İlçemizdeki ticareti canlandırmak için belediye olarak, her Cumartesi günü olmak üzere 2. el oto pazarı açtık. Bilindiği üzere Kayseri’de Pazar günleri oto pazarı kuruluyor. Bizde oto pazarı için Cumartesi gününü belirleyerek, çevre il ve ilçelerden satıcılarımızın buraya gelmelerini istedik. Burada bir canlılık olacak. Araçların fiyat istikrarı konusunda oto pazarımızın önemli olduğunu düşünüyorum. Biz Develi’den, Yeşilhisar’da, İncesu’dan Tomarza’dan, Kayseri’den, Niğde’den ve Adana’nın yakın ilçelerinden araba alışverişi için insanlarımızı, esnaflarımızı ikinci el oto pazarımıza bekliyoruz" dedi.
Başkan Öztürk, "Bizim amacımız Yahyalı’da ticaretin canlanması. Bizim bir artımız daha var, ilçemizde yaklaşık 650 adet TIR ve kamyon var. Bu araçlarımız içinde burada bir pazar daha oluşturursak ticaretimiz daha canlanacak. Belediye olarak ileriki günlerde hayvan pazarı çalışmamız olacak. Geçmiş yıllarda ilçemiz hayvan alım ve satımı konusunda adeta borsaydı. Canlı hayvan alım ve satımı konusunda pazarımız yakın zamanda ilçemize kazandırmış olacağız. Biz Yahyalı’da ticaret gelişsin istiyoruz. Kayseri’ye çok fazla uzakta bir yer değiliz. 80 km’lik bir mesafedeyiz. Yahyalı insanı ticaret yapmayı seviyor. Ticari zekası da oldukça iyi diye düşünüyorum. İnşallah bu güzelliklere belediye olarak ön ayak olursak, imza atarsak, kazancımız buradaki insanların mutlu olmasıdır. Oto pazarımız ilçemize hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.
Yahyalı 2. El Oto Pazarı açılmasından oldukça memnun olan vatandaşlar, bu uygulamadan dolayı Belediye Başkanı Esat Öztürk’e teşekkür ederek, civar il ve ilçelerde oto pazarının en iyi şekilde tanıtılmasını istediler.