Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin (BGC) 452 konutluk inşaatının temeli Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atıldı.
TOKİ ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) iş birliğiyle Yunuseli Mahallesi’ne basın mensupları için yapılacak 452 konutluk inşaatın temeli törenle atıldı. Törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, yüklenici firma yetkilileri ile gazeteci ve aileleri katıldı. Bursa’da bir gün içerisinde bir çok hizmet binasının temelini attığını ifade eden Arınç, "İnşallah gazeteci arkadaşlarımızın da böyle güzel ve örnek olacak konutların kavuşmaları için ilk adımı atıyoruz. Bu bir görevdir. Çünkü insanın sağlıklı bir konuta ihtiyacı var. Bu görevi de en iyisini TOKİ gerçekleştiriyor. Bugün temel atma noktasına gelmemiz büyük bir başarıdır. Bu başarıda büyük pay sahibi olan Nuri Kolaylı’ya teşekkür ederim. BGC’nin yapmış olduğu bu projeyi Türkiye yakından takip ediyor. Diyarbakır’da böyle bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor" dedi.
"BURSA MEDYASINA GÜVENİYORUM"
Bursa medyasının örnek olduğunu ifade eden Arınç, "Köşe yazarından kameramanına kadar güvenilir ve vazifesini iyi bilen arkadaşlardır. Müezzinoğlu’na Bursa basınına her zaman güvenmesini istiyorum. Hepimizi insanımız memleketimiz için en iyisini yapmayı hedefliyoruz. Ama bazı mesleki kuruluşlar dernekler ideolojik davranışlar içinde bulunuyorlar. Ama BGC herkes ile iyi oldu iyi geçindi. Burada ben projelerini gördüm. Standart ve sefer tası mimari konutlar değil, çok ferah konutlara imza atılmış. Bu konutları aileleriyle mutlu mesut bir şekilde kullanmalarını diliyorum. Özellikle hanım efendilere bu konutlar hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel günlerini burada yaşasınlar. İnşallah bir yıl içerisinde teslim edilecek” diye yüklenici firmadan biran önce bitirmesi konusunda söz aldı.
Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin TOKİ ile yapmış olduğu anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Ben bir hekim olarak dünyanın en zor işinin doktorluk olduğunu düşünüyordum. Ama sonra siyasete girdiğimde siyasetin daha zor olduğunu anladım. Daha sonra ise çalıştığım basın arkadaşları görünce onların işinin daha zor olduğunu gördüm. Çünkü onlar gecesi gündüzü olmayan bir alanda emek sarf ediyor. Sağlık ve hekimlik alanı belli ama medyanın alanı belli değil, nerede ne zaman olacakları belli değil. Basın mensupları ile ilgili 452 konutun temel atılması Türkiye’ye mesaj verecektir. Basın mensupları içinde güzel bir adım olacaktır. Buranın da en kısa sürede teslim edileceğini umuyorum” diye konuştu.
Yerel basın şehirler için çok önemli olduğunu vugulayan Karaloğlu ise, "Yerel basında çalışan arkadaşlarımızın ekonomik durumları çok iç açıcı değil. Ancak böyle bir proje ile ev sahibi olabilirlerdi. Bugün 452 konutun Bursa yerel basınında çalışan basın emekçisi arkadaşlarımız için temelini atmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye ifade etti.
Basın mensuplarını kira öder gibi ev sahibi yapmak için çok zor bir süreçten geçtiklerini ifade eden Kolaylı ise, "Ama sonunda mutlu sona ulaştık. Topladığımız taleplerle 452 konutların bugün temelini atmaktan dolayı çok mutluyuz. Asgari ücretim biraz üzerindeki maaşlarla özlemle beklediği konutlarına kavuşturacak olmaktan dolayı da çok mutluyuz. Umarım 15 ay sonra meslektaşlarımla tekrar bira araya geleceğiz ve anahtar teslimlerini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Konuşmalarının ardından büyük bir coşkuyla BGC toplu konut inşaatının temeli atıldı.