GİRESUN (AA) - Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, Kemaliye ve Yarımca köylerine ait meralar için ıslah çalışmalarına yakında başlanılacağını söyledi.

Kurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Eynesil’deki bütün meraların ıslah edilmesi için köy ve mahalle muhtarlarının talepleri doğrultusunda Bakanlığa talepte bulunulduğunu belirtti.

Kurt, "2014 yılında Kemaliye ve Yarımca köylerine ait meraların ıslah edilmesi için proje hazırlandı. Bu proje Bakanlık tarafından onaylandı. Önümüzdeki günlerde burada çalışmalar başlayacaktır. Bununla ilgili olarak köylerde düzenlenen toplantılarda çiftçilere mera ıslahının nasıl yapılacağı, meranın nasıl kullanılması gerektiği ve meraların korunması konusunda bilgiler de verilmiştir" dedi.

Eynesil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fadıl Öztürk ise, meraların korunması konusunda köy muhtarlığına büyük görevler düştüğünü vurgulayarak, "Mera ıslahı kapsamında, meraların orman güllerinden arındırılması, meralara çim tohumu ekilmesi ve hayvanların su içebilecekleri yalaklar yapılması için çalışmalar yapılacaktır" diye konuştu,