Bayraklı Belediyesi geleceğin gitaristlerini yetiştiriyor. İşe nota öğrenmekle başlayan öğrenciler, kısa süre sonra mini bir konser vermesi planlanıyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Hem çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkarılmasına yardımcı oluyoruz hem de geleceğin müzisyenlerini yetiştiriyoruz” dedi.
Gitar kursu Osmangazi ve Alparslan Mahallesi semt merkezleri ile Havuz Kafede 100 öğrenci ile derslere başladı. Bir yıl sürecek kurslarda ailelerinin kendilerine aldığı gitarlarla yatıp kalkan öğrenciler işe nota öğrenerek başladı. Heyecanları ve mutlulukları gözlerine yansıyan çocuklar aldıkları eğitimle yeteneklerini birleştirecek. Kısa süre sonra da mini bir konser düzenleyecek.
GELEN TALEPLERE GÖRE KURS DÜZENLENİYOR
Herkesin hayatının belli döneminde bir müzik aleti çaldığını ve aldığı altyapı ile bunu yıllarca sürdürdüğüne belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Elle çalınan müzik aletlerinde en çok ilgiyi şüphesiz gitar ve bağlama görüyor. Gelen talepler doğrultusunda gitar kursu açtık. Kursa ilgi oldukça fazla. Çocuklarımız heyecanlı. Daha önce verdiğimiz kurslardan mezun olan öğrencilerimize belediye etkinliklerinde konser verme olanağı sunduk. Onlar da bu fırsatı büyük bir başarıyla gerçekleştirdi. Geleceğin gitaristleri, müzisyenlerini Bayraklı’da yetiştiriyoruz” dedi.