Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından Hoşap Mahallesi’nde tamamlanan kilim atölyesi, Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanlarının da katılımıyla açıldı.
İş-Kur ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla Hoşap Mahallesi’nde hazırlıkları tamamlanan kilim atölyesinin açılışı törenine Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, Gürpınar Belediyesi eş başkanları Yıldız Çetin ve Zeki Yıldız, DBP ve HDP yöneticileri katıldı. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, Gürpınar Belediyesi’nin Gürpınar merkezde de bir kilim kursu açtığını, ikincisini Hoşap Mahallesi’nde açtığını ve ayrıca belediyenin bir de gümüşçülük üzerine bir kurs düşündüğünü hatırlatarak, "Belediyemizi başarılı çalışmalarından dolayı kutluyoruz. Bu gibi çalışmalarımızı imece usulü ile çoğaltmalıyız" dedi.
Hoşap merkezde esnafı ziyaret ettikleri esnada halkın işsizlikten şikayet ettiğini hatırlatan Çoban, "İşsizlik ile mücadele etmek için bilindiği üzere öz değerlerimiz var, tarım ve hayvancılık gibi. Ayrıca kendi gücümüz oranında kendi istihdam alanlarımızı oluşturmak için çabalarımız olmalı. Gürpınar Belediyemizin bu yönlü gözle görülür çabaları önemlidir, takdir ediyoruz" diye konuştu.
Yapılan konuşmanın ardından kilim atölyesi törenle açıldı.