Turkcell, finansal çözümler alanında sunduğu ürün ve hizmet yelpazesini genişletirken güvenli e-ticaret için de yepyeni bir platformu hayata geçireceğini Alaçatı’da düzenlediğin toplantıyla duyurdu. Yeni seyahat platformu Fulltrip ve Blu TV’nin platforma dahil edildiğini belirten Turkcell Genel Müdürü Terzioğlu, "Hayata geçirdiğimiz Turkcell güvenli e-ticaret platformu ile en güvenli şekilde müşteri kabulünü ve ödemeyi sağlayan katman oluşturduk" dedi.

Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası kapsamında Alaçatı’da Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, turnuva ile şirketin gelecek dönem düzenlenen toplantıda açıklama yaptı. Terzioğlu kendi web siteleri ve mobil uygulamalarında kullandığı yerli ödeme sistemi Paycell altyapısı sayesinde güvenli e-ticaret deneyimini yeni seyahat platformu Fulltrip ve şirketin televizyon platformu BluTV’ye de taşıdıklarını açıkladı.

Turkcell güvenli e-ticaret platformu ile en güvenli şekilde müşteri kabulünü ve ödemeyi sağlayan katman oluşturduklarını belirten Terzioğlu, platformun herkese açık olduğunu açıklayarak, "Platform ve içinde barındırdığı teknolojilerle ekosistem oyuncularını güçlendireceğiz. Ekosistem oyuncularının müşteri kazanımı ve operasyon maliyetlerini azaltıp, yaptıkları işler daha güvenli hale getirecekler. Platformun tüm ekosisteme açık bir çalışma olarak tasarladık" dedi

Hayatın akışının tamamen dijital platformlara kaydığını, konuşmak ve mesajlaşmaktan müzik dinlemeye, televizyon izlemekten dergi ve gazete okumaya hatta dosyalarımızı bulut üzerinde saklamaya kadar tüm alışkanlıklarımızın online ortamlara taşındığını belirten Terzioğlu, internet üzerinden yapılan ticaret hacminin son dönemde hızla arttığını ve dolayısıyla güvenli ödemenin de daha önemli hale geldiğini belirterek; “Turkcell olarak özellikle son 2,5 yıldır önemli bir dönüşümden geçiyoruz. Bu dönüşüm sürecinde, küresel çapta kullanılan ürün ve servislerimizle bugün dijital operatör haline gelmiş durumdayız. Müşterilerimiz her geçen gün daha fazla Turkcell servislerini tercih ediyor. BiP, TV+, fizy, lifebox, Dergilik ve UpCall gibi ürün ve servislerimizle neredeyse günün üçte birinde kullanıcılarımızla temas halindeyiz. Artık web siteleri ve mobil uygulamalar üzerinden kendi müşterilerine hizmet veren şirketlerin de Turkcell servislerinin deneyimlerini müşterilerine yaşatmalarını ve kendi platformlarını kısa sürede uçtan uca güvenli dijital altyapıya kavuşturmalarını sağlıyoruz” ifaelerini kullandı.

Paycell ile güvenli ödeme altyapısı, hızlı giriş sayesinde telefon numarası ile güvenli üyelik girişi, BiP ile 7/24 müşteri hizmetleri kanalı gibi yenilikçi çözümler sunduklarını belirten Terzioğlu, “Bu servisler ile internet üzerinden alışveriş yapan kullanıcılar alışverişlerini gönül rahatlığıyla yapabiliyorlar. Öte yandan kullanım alışkanlıklarına baktığımızda, insanların şifresini hatırladığı siteleri kullandığını gördük. Bu noktadan yola çıkarak cep telefonu numarasını bilen herkesin hızlı giriş teknolojimizin yer aldığı internet sitelerine kolaylıkla giriş yapabileceğini söyleyebiliriz. Önümüzdeki dönemde dileyen herkesin, istedikleri Turkcell servisini kendi sistemlerine entegre edebilmeleri için de çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

"Tüm yerel gazeteleri Dergilik’e taşıyacağız"

Turkcell’in müzik platformu fizy’de şu an 9 milyon abone bulunduğunu bildiren Terzioğlu, "Turkcell TV +’ın da 1,5 milyon aboneyi geçti. Müşterilerimiz günde 50 dakika cep telefonu ve tabletlerden TV Plus’la televizyon izliyor. Dergilik uygulamasında 400’e yakın dergi ve 10’dan fazla gazete bulunuyor. Önümüzdeki yıl bütün yerel gazeteleri de Dergilik uygulamasına taşıyacağız. Müşterilerimiz günde 28 dakikaya yakın zamanını Dergilik uygulamasında geçiriyorlar, 25 dakikaya yakın müzik dinliyorlar, 50 dakikaya yakın televizyon seyrediyorlar, 6 dakika BiP’le, 16 dakika normal telefonla konuşuyorlar, yaklaşık 18 dakika da mesajlaşıyorlar" dedi.

Seyahat sektörünün kendileri açısından Turkcell güvenli ticaret platformumuzu tanıtmak istedikleri ilk segment olduğunu açıklayan Terzioğlu, söyle konuştu: "Bu kapsamda iki uygulama paylaşacağız. Bunlardan ilki Fulltrip. 220 binden fazla otel, 120 havayolu, 4 binden fazla kiralama ofisi, 250 farklı yere 1000’den fazla tur seçeneğini bünyesinde barındıran Fulltrip ile bireysel kullanıcılar ve şirketler tüm seyahat planlamalarını tek bir platform üzerinden gerçekleştirebiliyor. Fulltrip ile araç kiralama, gemi turu, havalimanı bilgi ve transferi, otel rezervasyonu, otel çevresi restoran önerileri, seyahat rehberi, uçak ve vize hizmetleri gibi uçtan uca seyahat ile ilgili tüm işlemler yapılabiliyor. Turkcell müşterisi olsun ya da olmasın, cep telefonu numarasını bilen herkes, telefonu ile bu siteye girip hizmetlerden anında yararlanmaya başlayacak. Türkiye’de güvenli ticaret platformunu kurgularken düşündük ki, cep telefonu ve içindeki SIM kart çift seviyeli güvenliği sağlayan en iyi metot".

Blu TV’de Turkcell’in güvenli ticaret platformunda

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ikinci önemli yeniliğin de Blu TV ile ilgili olduğunu kaydederek, "Blu TV’nin de Turkcell güvenli ticaret teknolojisini kabul eden sitelerden birisi. Blu TV’nin de hızlı giriş seçeneği ve Paycell ödeme imkanı ile güvenli ticaret platformunun bir parçası. Gelecek dönemde platforma çok sayıda şirketin katılmasını bekliyoruz. Tüm operatörlere açık olan bu ödeme sistemini, pazar payının her geçen gün arttığını ve artmaya devam edecek. Hızlı giriş özelliği kapsamında sosyal medya hesapları ile bağlanmanın ortadan kalkacak. Bu sayede şirketlerin gerçek kullanıcıya ulaşarak, müşteriye olan güvenin sağlanacak" dedi.

Terzioğlu, "Hem BluTV’de hem de Fulltrip’te tüm operatör kullanıcıları, Turkcell’in hızlı giriş teknolojisi ile şifre unutma derdi olmadan sadece telefon numaralarını girerek üye olabiliyor" dedi.

BİP’te çağrı merkezi hizmete giriyor

Güvenli e-ticaret platformu kapsamında BİP’den anlık mesajlaşma ile çağrı merkezi hizmeti vereceklerini bildiren Terzioğlu, müşteri hizmetlerinin de dijital olarak konumlandırıldığını söyledi. Ayrıca Terzioğlu, Fulltrip kapsamında her türlü değişim ve iptal süreçlerinin dijitalleşeceğini, bu özelliğin de 1 ay sonra devreye alınacağını açıkladı.

Kaan Terzioğlu, bir basın mensubunun Özel İletişim Vergisi’nde yapılan düzenlemeye ve Telsiz Kullanım Ücretleri’ne ilişkin sorusunu şöyle cevapladı: "Yeni Vergi Tasarısı’nın bir kısmı bizim sektörümüzle alakalı. Bununla ilgili görüşmeler devam ediyor. Önümüzdeki hafta Komisyon çalışmaları devam edecek. Biz de görüşlerimizi ifade ediyoruz. Umuyorum karşılıklı görüş alışverişleri Türkiye için en doğru çözüme bizi ulaştıracak. İnternetin pahalılaşmasını gerektirecek bir yolda umarım ilerlemeyiz".

Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası

Terzioğlu ’Turkcell Platinum Alaçatı Uluslararası Balıkçılık Turnuvası’na ilişkin de turnuva kapsamında dünyanın çeşitli yerlerinden yabancı katılımcıların Alaçatı’da bulunduğunu, ilki 2007 tarihinde bir kısmı Yunan adalarından, toplamda 17 tekne ile başlayan turnuvanın bu sene 80 tekne katılımı ile Avrupa’nın en büyük turnuvalarından biri haline geldiğini söyledi.

Terzioğlu, av sahasının bu sene bin 200 kilometrekarelik bir alana yayıldığına işaret ederek, ekiplerin bugün oltalarını sudan çıkaracaklarını, marinaya dönen teknelerden çıkan balıklar tartıldıktan sonra hakem kararlarının açıklanarak şampiyon ekibin belirleneceğini bildirdi.