Ankara Üniversitesi’nin Didim’de sürdürdüğü Gençlik Merkezi inşaatında çalışan işçiler 2 aydır Taşeron firmadan ücret alamadıklarının ileri sürerek iş bıraktı.
İnşaat çalışan işçilerin ana firmayla da görüştüklerini fakat soruna çözüm bulunmadığını belirterek, ücretlerini alıncaya kadar çalışmayacaklarını dile getirdi. Ankara Üniversitesi’nin Didim’de geçtiğimiz aylarda inşaatına başladığı ÖRSEM Uluslararası Gençlik Merkezi inşaatında çalışan işçiler 2 aydır Taşeron firmadan ücret alamadıklarının ileri sürerek iş bıraktı.
Nisan ayında Ordu’dan gelerek çalışmaya başlayan işçiler adına açıklama yapan İşçilerin kalfası Ahmet Altun iş bırakmayla ilgili şunları söyledi; “Nisan ayının 12’inde çalışmaya başladık. İlk ay asgari ödemeyle başladı. 5 günlük sigorta girişimiz yapıldı; sigortalarımız devam ediyor. Mayıs ve Haziran ayı için taşeron firma ödemelerimizi yapmadı. 30 işçinin toplam 199 Bin TL alacağı var. Taşeron firmanın para ödemediğini ana firmaya ilettik. Paranızı şu gün alacaksınız demiyorlar aksine telefonda tehdit ediyorlar. İnşaatın kabasının % 50’si bitmedi. 10 gündür çalışmıyoruz. Paramızı almadan da çalışmaya başlamayacağız” dedi.
Altun süreç içerisinde yemek firmasının da alacağından dolayı kendilerine yemek getirmediğini belirterek “Parasız burada bekliyoruz. Ailelerimize ve çocuklarımıza para gönderemiyoruz. Aramızda daha önceden parasını alamadığı için giden arkadaşlar da var. Yetkililer sesimizi duysun ve bu sorunun çözülmesini istiyoruz” dedi.