PTT 1'inci Ligi ekiplerinden Denizlispor'un, UEFA'nın Mali Fair Play Talimatı'nın 68 ve 69. maddelerini ihlal ettiği için 3 puan silme cezası alması camiayı şoke ederken, ismini vermek istemeyen bir yönetici cuma gününe kadar toplam 8 puanının daha silenebileceğini iddia etti.
"Bakkal bile daha profesyonelce hesap defteri tutar" diyen idareci, şu iddialarda bulundu:
"Geçmişte yapılan hatalar yüzünden cuma günü 5 puanımız daha silinecek. Denizlispor'da oynamış Youla ve Barış Örücü ile daha önce görev almış teknik direktör Engin İpekoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişiye olan borçlar yüzünden Denizlispor'un 3 puanı gitti. Denizlispor, TFF'ye eski borçlarından dolayı 2013'te savunma verdi. Borçları ödemek için ek süre istedi ve aynı yıl 5 puan silme cezası aldı. Şimdi cuma günü tahkime gidilecek. Zira, geçmişte ertelenen 5 puan silme cezası devreye girecek ve 8 puanımız daha gidecek."
Alacaklılara 6 milyon TL yatırıldığı taktirde cezadan kurtulacaklarını belirten bu yönetici, iddialarını şöyle sürdürdü:
"Ancak bu mümkün görünmüyor. Ya da en az 2-3 milyon TL bulup, alacaklılara paralarının bir bölümünü verip, onlardan evrak almalıyız. Şu anda para yok. Sorunu nasıl aşarız, kimse bilmiyor. Ya cuma günü bizim 8 puanımız silinecek ya da kaynak bulup kurtulacağız."
Aynı yönetici, geçmiş dönemlerde Denizlispor'un mahalle bakkalından bile daha kötü yönetildiğini söyleyerek, "Kaç kere borçlar ertelenmiş, sözler verilmiş, sözleşmeler yapılmış ama hepsi kağıt üzerinde kalmış. Bizim bu cezaları alacağımızı bilmiyorlar mıydı? Nasıl bu hatalara düşüldü? Kulübe yazık oluyor" diye konuştu.