YILDIZ-MEM, Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun öngördüğü ulusal yeterliliğe sahip nitelikli elemanlar yetiştirmeye yönelik sertifika odaklı uygulamalı eğitimlerine başladı.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından, nitelikli işgücü ihtiyacını gidermek amacıyla kurulan YILDIZ-MEM (Yıldız Teknik Üniversitesi Mesleki Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi), Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun öngördüğü ulusal yeterliliğe sahip nitelikli elemanlar yetiştirmeye yönelik, sertifika odaklı uygulamalı eğitimlerine başladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan YILDIZ-MEM Müdürü Doç. Dr. Eyüp Debik, nitelikli iş gücü gereken iş alanlarında bundan böyle sertifikası olmayan işçilerin çalışamayacağını belirtirken, şu şekilde konuştu: “Günümüzde gittikçe artan rekabet koşulları, ülkemizdeki nitelikli iş gücü ihtiyacını da beraberinde getirmiştir. Bu ihtiyacın giderilmesinde mesleki eğitim merkezlerine önemli bir rol düşmektedir. Ülkemizdeki bu ihtiyacın giderilmesine katkı sağlamak amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi Mesleki Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YILDIZ-MEM) kurulmuştur.Bilinçli ve farkındalığı yüksek bir iş gücü yaratmak için; teorik ve teknik uygulamalar konusunda kendisini yetiştirmiş, donanımlı eğitimci kadrolar tarafından hazırlanan mesleki eğitimler, YILDIZ-MEM bünyesinde büyük bir hızla hayata geçirilmektedir. Bu süreçte gerek sivil toplum kuruluşlarının, gerek kamu kurum ve kuruluşlarının, gerekse ülkemizdeki farklı sektörlerin ileri gelenlerinin görüş ve önerileri doğrultusunda eğitim içerikleri hazırlanmaktadır. Bu yolla tüm paydaşların entegrasyonu sağlanarak, daha nitelikli bir iş gücü oluşturmak ve sektörlerin verimliliğini arttırmak YILDIZ-MEM için büyük önem taşımaktadır.”
Debik, “İş güvenliği ve işçi sağlığına verilen önemin artmasıyla beraber, yakın gelecekte tehlikeli sınıfına giren mesleklerde sertifikalı çalışılması veya sertifikalı eleman çalıştırılması zorunlu hale gelecek. Önümüzdeki yıllarda ülkemizde oluşabilecek sertifikalı eleman açığını azaltmaya katkı sağlamak için üniversitemiz bünyesinde kurulmuş olan Yıldız Teknik Üniversitesi Mesleki Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (YILDIZ-MEM) eğitimlerine başladı” dedi.
YILDIZ-MEM, ilk eğitimlerini inşaat sektöründe en önemli alanlardan ikisi olan; Betoncu ve Betonarme Demircisi için başlatmış olup, sertifikalı meslek sahibi olmak veya sertifikalı eleman çalıştırmak isteyenlere hitap ediyor.