Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van Milletvekili Adayı Nadir Kartal, partisinin aday tanıtım programında konuşurken sık sık elektriklerin kesilmesi karşısında, “Yalnız AK Parti değil, bu ışıklar da bize karşı” dedi.
Bir düğün salonunda düzenlenen milletvekili adayları tanıtım programı, İl Başkanı Cemal Şen’in açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmalarında bölgede bir savaşın olduğunu vurgulayan Şen, “Bu bölgede bir savaş var. Kirli bir savaş sürüyor. Bu bölgede bir Kürt sorunu var ve Türkiye’nin gerçeği budur. Bu sorun çözülmeden ne kardeşlik olur ne huzur olur, ne de barış olur” dedi.
Türkiye’nin barışa, kardeşliğe ve demokrasiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Şen, “Bu demokrasiyi, bu özgürlüğü sağlayacak parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. İnanıyorum ki adaylarımızla birlikte bu bölgede, bu kentte kimsenin yakalayamayacağı bir başarı elde edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kürsüye çıkan CHP Van Milletvekili Adayı Nadir Kartal ise, özellikle uyuşturucuya bağımlı olan gençlere değindi. Partisinin ve özellikle Van adaylarının yapacağı tek şey bu bağımlılıktan Van’ı kurtarmak olduğunu dile getiren Kartal, “Bütün çocuklarımız, bizim evladımızdır. Onurlu ve haysiyetli büyüyecekler” diye konuştu.
Konuşması sırasında sık sık elektrik kesintisi nedeniyle zor anlar yaşayan Kartal, “Yalnız AK Parti değil, bu ışıklar da bize karşı” dedi.
Program, adayların tanıtımıyla sona erdi.