Ömer GÖREN / İSTANBUL, () - Kadıköy -Caddebostan, Bağdat Çıkamazı sokağının yeni tasarımının nasıl olması gerektiği Kadıköy Halkı tarafından sandıkta belirlendi. 
Bağdat Caddesi’nden Caddebostan Kültür Merkezi’ne çıkan Bağdat Çıkmazı Sokak’a yeni bir görünüm kazandırmak isteyen Kadıköy Belediyesi, sokağın yeni hali için Kadıköylülerin fikirlerini aldı.
Sokağı ve tasarımları inceleyen Kadıköylüler, sokağın yeni görünümü ve fonksiyonları için görüşlerini önce aklımdakikadikoy.org adresinden paylaştı, daha sonrada belirledikleri tasarımları fikir kartlarına yazarak oylarını sandıklara attılar.
VATANDAŞLARA GÜN BOYU FİKİRLERİ SORULDU
Kadıköy Belediyesi ve tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK) tarafından, Caddebostan Kültür Merkezi’ni Bağdat Caddesi’ne bağlayan Bağdat Çıkmazı Sokak’ın yeniden tasarlanması projesinde farklı kullanıcıların istekleri göz önüne alınırken, 5 proje de 2 Ağustos Pazar günü gerçekleşen sokak buluşmasında gün boyu Kadıköylülere anlatıldı ve vatandaşlara fikirleri soruldu.
3 NUMARALI PROJE
Kadıköylülerin görüş ve oylarını belirttiği seçim sonucunda Bağdat Çıkmazı Sokak için 3 numaralı projenin uygulanmasına karar verildi. Dinamik ahşap iskelet ile kullanışlı, merak uyandırıcı ve keyifli bir koridor haline getirilecek olan sokak, şehirdeki ve CKM’deki etkinliklerin duyurulabilmesi için afişlerin ve broşürlerin asılabileceği bir alan olacak. 
Yeni projede, ahşap iskelete bağlı farklı sokak oturma elemanlarını barındıran, hem gölge hem de açık alanların olacağı bir oturumunda planı yapılacak. Bağdat Çıkmazı Sokak için yapılan projede, ayrıca sergi ve gösterimlerin yapımına imkan verecek kapalı bir alanın da yapılması planlanacak.
Tak’ta gönüllü olarak çalışan Ege Döşemeci, melisa Başar, Özlem Şahin, Mustafa Saim Binicioğlu ve İrem Koç’un tasarladığı proje önümüzdeki süreçte Kadıköylülerin yorumları ve önerileri alınarak uygulamaya konulacak.
"KADIKÖYLÜLERE SORMAYA VE PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Kadıköy Belediyesi, yerel yönetimde katılımcılık anlayışının bir sonucu olarak projelerini Kadıköylülere sormaya ve onlarla paylaşmaya devam edeceklerini belirten Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “Kadıköylülerin fikirlerini ve görüşlerini almak bizler için çok önemli. Bundan dolayı da çok mutluyuz” dedi.  

(FOTOĞRAFLI)