İSTANBUL, () BASIN Konseyi eski başkanlarından Orhan Birgit, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakana yönelik saldırı nedeni ile yakın tarihimizdeki benzer olayları hatırlattı.

Duayen gazeteci Orhan Birgit, şunları söyledi:

" Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı ve CNN Türk 'ün Tarafsız Köşe programının yapımcısı Ahmet Hakana yapılan saldırı, sadece sayın Hakan'a değil,tüm özgür gazetecilere yöneliktir,
Havuz medyasında bir süreden beri eleştiri sınırlarını aşan; gazetecilik etiği ile ilgisi olmayan, kendilerine ancak ' Sahibinin Sesi' diyebileceğimiz kimi kabadayılık müsveddelerince Sayın Aydın Doğan ve Doğan Grubuna yönelen yazılı ve sözlü hücumlar, ne yazıktır ki kaba kuvvet kullanma aşamasına gelmiştir.
65 yılı aşan meslek yaşamımda, 1960 öncesinin özgür basını susturma çabalarının hortlatılması dönemine dönülmek istenildiğini gördüğüm için endişeliyim.
O dönemin muhalif gazetelerinden Yeni Sabah'ın sahibi rahmetli Safa Kılıçlıoğlu da,yine merhum gazeteci Sadun Tanju da Haftalık KİM Dergisinin sahibi olarak ben Orhan Birgit te benzer saldırılarda yaralanmıştık.
1 Kasım Milletvekili genel seçimine dört hafta gibi kısa bir sürenin kaldığını da unutmayarak yurttaşlar arasında kardeş kavgası başlatmayı planlayan güçler, demokrasimizin görüntü vermeyen düşmanlarıdır.
Hangi makamda ve görevde bulunurlarsa bulunsunlar,kendilerine öncelik ile yakın tarihimizi okumalarını öğütlerim."