Bahçelievler Mahallesi'nde N.P'nin 12 yıldır bakıcılığını yapan Kübra  Akçay, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu evde iki erkek bir kadın  tarafından darp ve taciz edildiğini öne sürdü. 
 
Yaşadığı şiddet ve cinsel tacizin etkisinden kurtulamadığını ve  bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu dile getiren Akçay,  "2006'dan bu yana N.P'ye bakıyorum. Banak tuzak kurdular, N.P. kapıyı açtı.  Kapıdan içeri iki erkek bir bayan girerek bana saldırmaya başladılar. Bana,  'Neden buradan çekip gitmedin. Sen hala burada mısın, burayı biz sana mı  bırakacağız? Seni öldüreceğiz.' diye bağırıp küfür ettiler, cinsel tacizde  bulundular. Sonra da döverek beni dışarı attılar." ifadelerini kullandı.
 
Komşuların 112 Acil Servise haber verdiğini, kaldırıldığı Atatürk  Devlet Hastanesinde kalp krizi geçirmesi nedeniyle üniversite hastanesine sevk  edildiğini anlatan Akçay, "Beni darbeden, bana tacizde bulunan kişilere karşı tüm  haklarımı arayacağım. Burada mağdur olan benim. Ben adalet istiyorum ve adalete  sığınıyorum." dedi.
 
Zonguldak Emekçi Kadınlar Dayanışma Dernek Başkanı Yüksel Yayla da  Akçay'ın kendilerini arayarak yardım istediğini ve kendisine sahip çıktıklarını  belirterek, "Biz kadın dayanışması içerisindeyiz ve bu yaşananı kelimelerle ifade  edemiyorum. Kadınlarımıza uygulanan şiddeti kınıyoruz. Bu yaşananlar karşısında  adalet istiyoruz ve adalete güveniyoruz." diye konuştu.